Eirik Søberg
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg driver jo på med den noe ufornuftige heftige stouten som jeg har fått en del tips i forhold til tidligere. Nå har den stått til gjæring på 20 grader i drøyt 3 døgn og det er greit med aktivitet og bobler i syltetøyglasset. Mulig det har gått fra å ploppe en gang i sekundet til hvert halvannet sekund nå. Dersom OG-målingen jeg tok før gjæring var riktig skal vørteren bevege seg fra 1.130 til nærmere 1.050 og det er jo en del.
Saken er den at jeg har tenkt på om jeg bør øke temperaturen med 2-3 grader når stormgjæringen (mer liten kuling enn storm i gjæringsskapet mitt) avtar. Jeg gjærer med Safale US-05 som har en anbefalt "temperaturskala" fra 18-26 grader.
I tillegg skal jeg bort fra i morgen til fredag så dersom det anbefales en temperaturøkning lurer jeg på om jeg bør gjøre det før jeg reiser eller om det vil være helt greit å avvente ett par døgn?
Jeg driver jo på med den noe ufornuftige heftige stouten som jeg har fått en del tips i forhold til tidligere. Nå har den stått til gjæring på 20 grader i drøyt 3 døgn og det er greit med aktivitet og bobler i syltetøyglasset. Mulig det har gått fra å ploppe en gang i sekundet til hvert halvannet sekund nå. Dersom OG-målingen jeg tok før gjæring var riktig skal vørteren bevege seg fra 1.130 til nærmere 1.050 og det er jo en del.
Saken er den at jeg har tenkt på om jeg bør øke temperaturen med 2-3 grader når stormgjæringen (mer liten kuling enn storm i gjæringsskapet mitt) avtar. Jeg gjærer med Safale US-05 som har en anbefalt "temperaturskala" fra 18-26 grader.
I tillegg skal jeg bort fra i morgen til fredag så dersom det anbefales en temperaturøkning lurer jeg på om jeg bør gjøre det før jeg reiser eller om det vil være helt greit å avvente ett par døgn?