Siterer fra forklaringa til bruk av BB30:
-tilsett gjær og la denne gjære til den er ferdig utgjæret. Hvordan vet man at ølet er ferdig gjæret? Har gjæringskaret i et rom med 18-20 gr.Skal den stå i ett visst antall dager, eller stopper "ploppinga" i gjærlåsen helt når ølet er ferdig gjæret?
- Stikk om til en ny gjæringsdunk. Tilsett 5g sukker pr liter (som er rørt ut i vann, kokt og nedkjølt
igjen) og ha dette på flasker eller fat.
- Etter modning (4-6 uker) er ølet klart for å nytes.
Så at noen anbefalte å ha flaskene i romtemp (20 gr?) i to uker, så settes på kaldt sted. Blir det riktige da 2 uker i 20 gr, så 4 uker kaldt for å få optimal smak på min Pale Ale.
Har også lest at det kan lønne seg med en type klarner i Pale Ale, når tilsettes dette- og hvor får man kjøpt det?
Mvh
-tilsett gjær og la denne gjære til den er ferdig utgjæret. Hvordan vet man at ølet er ferdig gjæret? Har gjæringskaret i et rom med 18-20 gr.Skal den stå i ett visst antall dager, eller stopper "ploppinga" i gjærlåsen helt når ølet er ferdig gjæret?
- Stikk om til en ny gjæringsdunk. Tilsett 5g sukker pr liter (som er rørt ut i vann, kokt og nedkjølt
igjen) og ha dette på flasker eller fat.
- Etter modning (4-6 uker) er ølet klart for å nytes.
Så at noen anbefalte å ha flaskene i romtemp (20 gr?) i to uker, så settes på kaldt sted. Blir det riktige da 2 uker i 20 gr, så 4 uker kaldt for å få optimal smak på min Pale Ale.
Har også lest at det kan lønne seg med en type klarner i Pale Ale, når tilsettes dette- og hvor får man kjøpt det?
Mvh