For ordens skyld; Fermzilla med tilleggsutstyr er produsert av Kegland (i Kina)En fermzilla allrounder standard, er den utstyrt med noe form for slange ned i tanken e.l slik at man kan tappe oksygenfritt? Eller må man kjøpe tilleggsutstyr kegland har kopiert?
Irish Moss, Protafloc og alle de andre Karrageenan-produktene fungerer aldeles utmerket til å bunnfelle protein etter kok. Cold Crash er helst en metode for å bunnfelle trub etter gjæring. Altså humle, gjær og det som måtte ha blitt med av protein til gjæringskaret. Om du ikke tørrhumler er CC slett ikke nødvendig, etter min mening.Takk for svar! Skal sjekke ut.
Ja, coldcrash blir vanskeleg. Fungerer produkt ala Irish Moss brukbart som alternativ?
Du kan vel likevel bruke den som et vanlig gjæringskar, hvis du ellers har stelt pent med den?Irish Moss, Protafloc og alle de andre Karrageenan-produktene fungerer aldeles utmerket til å bunnfelle protein etter kok. Cold Crash er helst en metode for å bunnfelle trub etter gjæring. Altså humle, gjær og det som måtte ha blitt med av protein til gjæringskaret. Om du ikke tørrhumler er CC slett ikke nødvendig, etter min mening.
1. Du kan bygge opp en del trykk i en Fermzilla. Men for å komme noe særlig høyere enn medium karbonering må du nok bevege deg farlig nær 2,5 bar i romtemperatur. F.eks. vil 2,7 Vol i 21 C være på kanten.
2. Du trenger en god mottrykkfyller. Dessverre fungerer de best når hele tappelinjen er kald. Har ikke testet det, men mistenker at det blir mye skum om du prøver å tappe i romtemperatur, dessverre.
Husk også at disse PET trykkkarene har begrenset levetid. Er det 2 år, tro? Jeg har en Fermzilla selv, men den er satt i skammekroken.
Det kan man. Man kan også fylle dem med vann og kjøre en trykktest før man kjører på med trykk etter 2 år også, trykktesting med bare gass er ikke å anbefale derimot. 2 år fra produksjonsdato er bare tiden produsent garanerer for at den skal tåle trykk.Du kan vel likevel bruke den som et vanlig gjæringskar, hvis du ellers har stelt pent med den?
Takk for god innsikt! Håpet om å lage godt øl utan gjæringsskap var kanskje litt urealistisk. Får vurdere meg ein Ferminator.Irish Moss, Protafloc og alle de andre Karrageenan-produktene fungerer aldeles utmerket til å bunnfelle protein etter kok. Cold Crash er helst en metode for å bunnfelle trub etter gjæring. Altså humle, gjær og det som måtte ha blitt med av protein til gjæringskaret. Om du ikke tørrhumler er CC slett ikke nødvendig, etter min mening.
1. Du kan bygge opp en del trykk i en Fermzilla. Men for å komme noe særlig høyere enn medium karbonering må du nok bevege deg farlig nær 2,5 bar i romtemperatur. F.eks. vil 2,7 Vol i 21 C være på kanten.
2. Du trenger en god mottrykkfyller. Dessverre fungerer de best når hele tappelinjen er kald. Har ikke testet det, men mistenker at det blir mye skum om du prøver å tappe i romtemperatur, dessverre.
Husk også at disse PET trykkkarene har begrenset levetid. Er det 2 år, tro? Jeg har en Fermzilla selv, men den er satt i skammekroken.
Jojo, men den har utrolig mye rallemikk i form av koblinger, pakninger og andre bestanddeler. Burde kjøpt en Allrounder, men siden jeg aldri trykkgjærerer er en Europrisbøtte mitt foretrukne 30 liters alternativ.Du kan vel likevel bruke den som et vanlig gjæringskar, hvis du ellers har stelt pent med den?
Da er vi på samme sted. Men jeg er blitt veldig fornøyd med mine Flatbottom'er.Jojo, men den har utrolig mye rallemikk i form av koblinger, pakninger og andre bestanddeler. Burde kjøpt en Allrounder, men siden jeg aldri trykkgjærerer er en Europrisbøtte mitt foretrukne 30 liters alternativ.
Har både Conical, Allrounder og Flatbottom. Allrounder er så absolutt favoritten min, Gjærer ikke så mye under trykk, men muligheten til å gjære mest mulig oksygenfritt er veldig fint. Enda bedre ble den etter at jeg fikk meg Hopbong og kan tørrhumle oksygenfritt fra toppen.Da er vi på samme sted. Men jeg er blitt veldig fornøyd med mine Flatbottom'er.
Flatbottomen slipper da ikke inn uønska oksygen, heller? Ser ingen forskjell der. Jeg tørrhumler via trakt som passer i et av hullene i lokket, og slipper inn lite luft på den måten. (En annen sak er at den vesle mengden med oksygen som kommer inn blir tatt effektivt hånd om av gjæren. Ikke noe å bekymre seg om.)Har både Conical, Allrounder og Flatbottom. Allrounder er så absolutt favoritten min, Gjærer ikke så mye under trykk, men muligheten til å gjære mest mulig oksygenfritt er veldig fint. Enda bedre ble den etter at jeg fikk meg Hopbong og kan tørrhumle oksygenfritt fra toppen.
Conical brukes kun når jeg skal gjenbruke gjær fra øl som skal tørrhumles og flatbottom i kriser
Lettere med oksygenfri overføring til fat fra et kar som tåler mer enn 2-3psi trykk. Har modifisert flatbottomen min med lokk og carbcaps fra "storebrødrene", men kjøper man det lokket i tillegg så er det ikke rare prisforskjellen opp til en allrounder som tross alt har muligheten for trykkgjæring og karbonering i karet.Flatbottomen slipper da ikke inn uønska oksygen, heller? Ser ingen forskjell der. Jeg tørrhumler via trakt som passer i et av hullene i lokket, og slipper inn lite luft på den måten. (En annen sak er at den vesle mengden med oksygen som kommer inn blir tatt effektivt hånd om av gjæren. Ikke noe å bekymre seg om.)
Tja, lettere blir det vel ikke, men kanskje litt raskere. Og så fordelen med å tappe til fat fra flyteballen og ikke krana.Lettere med oksygenfri overføring til fat fra et kar som tåler mer enn 2-3psi trykk.
2. Du trenger en god mottrykkfyller. Dessverre fungerer de best når hele tappelinjen er kald. Har ikke testet det, men mistenker at det blir mye skum om du prøver å tappe i romtemperatur, dessverre.
Jeg flasker alt ølet mitt, og overfører til blandingskar - noe som vel i prinsippet blir det samme som å overføre til fat. Det er ikke noe problem å gjøre det oksygenfritt. Jeg lar tyngdekrafta gjøre jobben.Lettere med oksygenfri overføring til fat fra et kar som tåler mer enn 2-3psi trykk. Har modifisert flatbottomen min med lokk og carbcaps fra "storebrødrene", men kjøper man det lokket i tillegg så er det ikke rare prisforskjellen opp til en allrounder som tross alt har muligheten for trykkgjæring og karbonering i karet.
Har du ein post der du viser prosessen din og utstyret? Synest mitt oppsett i dag er noko kronglete.Jeg flasker alt ølet mitt, og overfører til blandingskar - noe som vel i prinsippet blir det samme som å overføre til fat. Det er ikke noe problem å gjøre det oksygenfritt. Jeg lar tyngdekrafta gjøre jobben.
Ikke akkurat det du spør om, men HER ser du prosessen jeg gjør for overføring mellom fat og fra fermzilla til fat. Fermzillaen dukker opp på ca 2:45.Har du ein post der du viser prosessen din og utstyret? Synest mitt oppsett i dag er noko kronglete.
Sånn ser det ut. Dette er fra før jeg skaffa flatbottom, men det er samme teknikken. Slangen passer fint ned i hullet til gjærlåsen på FB'en.Har du ein post der du viser prosessen din og utstyret? Synest mitt oppsett i dag er noko kronglete.