Hepp!
For noen dager siden smakte jeg på en rimelig rykende fersk APA (laget med spesialmalt og ekstrakt). Det er andre gangen jeg lager dette ølet, og jeg gjorde noen forandringer (mer humle i alle ledd, tørrhumle rett i karet). Alt gikk knallfint flrste gangen og ølet ble himmelsk, men denne gangen sitter jeg igjen med en litt kjip gjærsmak som ikke var der sist gang. Den er ikke totalt dominerende, men jeg synes den ødelegger litt for helhetssmaken. Ølet fikk stå sine to uker i gjæringskaret, pluss tre uker på flaske, før smaking.
Hva kan dette komme av? Vil det bedre seg med lagring eller er jeg stuck med et gjærsmakende øl? Jeg kan selvsagt poste oppskrift og fremgangsmåte om det er nødvendig for å løse problemet.
For noen dager siden smakte jeg på en rimelig rykende fersk APA (laget med spesialmalt og ekstrakt). Det er andre gangen jeg lager dette ølet, og jeg gjorde noen forandringer (mer humle i alle ledd, tørrhumle rett i karet). Alt gikk knallfint flrste gangen og ølet ble himmelsk, men denne gangen sitter jeg igjen med en litt kjip gjærsmak som ikke var der sist gang. Den er ikke totalt dominerende, men jeg synes den ødelegger litt for helhetssmaken. Ølet fikk stå sine to uker i gjæringskaret, pluss tre uker på flaske, før smaking.
Hva kan dette komme av? Vil det bedre seg med lagring eller er jeg stuck med et gjærsmakende øl? Jeg kan selvsagt poste oppskrift og fremgangsmåte om det er nødvendig for å løse problemet.