Og det er ikkje alle IPAer som er tørre. ...........
Da har jeg ikke smakt en fyldig IPA, men trodde at tørrhet i en IPA var litt uskreven regel.
Og det er ikkje alle IPAer som er tørre. ...........
Jeg refererte kun til BJCP Style Guidelines. Her listes amerikanske Ipa med en EBC på 12-29.
Men det handler vel mest om at jeg selv liker ipaen med litt farge, så jeg får trikse litt på oppskriften selv.
[tt][size=10pt]Generell informasjon
50 gram Cascade 6,7 % alfa hel tørrhumle i sekundærkar
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 ºC
Lagring 120 dager ved 15 ºC
Sekundærgjæring kaller vi det som foregår etter stormgjæring og den mest aktive gjæringa er over. Vi nordmenn flest har ikke for vane å stikke om til nytt kar. Amerikanere derimot stikker om til nytt kar omså når det skulle være. La det bare stå på samme kar, og legg humla oppi etter 6 dager.Hva menes det her med sekundærgjæring på samme temp som primærgjæring? Er poenget at den skal stikkes om? Tror ikke jeg helt skjønner hva sekundærgjæring er. I samme slengen lurer jeg på den siste humlen som skal gjøres i sekundærkar. Hva menes med det? Har det sammenheng med sekundærgjæringen, da? Sikkert basalkunnskap dette, men jeg ble litt forvirret..
Hvorfor stikker man/amerikanerne om midt i gjæringen, forresten?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yep.Kommentar: 120 g farin til priming (maks 200 ord)[/size][/tt]
er dette til flasking/ Karbonering?
Hvis jeg beholder maltmengden, men reduserer humlemengden til ca 100 gram vil jeg få en greit malansert pale ale da?