Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Som noen kanskje har fått med seg er nå PET flasker tillatt i konkurranser.
Jeg har brukt slike lenge, men først og fremst med formålet å sjekke karbonering underveis. På en batch har jeg tappet et par PET flasker - som jeg kan klemme på for å sjekke hvor harde de er blitt. De er også veldig praktiske når jeg må gå 5 km på ski for å komme frem til hytten. I tillegg kan de sendes posten uten særlig annen emballasje enn gråpapir.
Så til spørsmålet - oksydering av humlerike øl. (som rir meg som en mare) Flasket og fatet en NEIPA i kveld, karboneres med to drops i hver «flaske». Klemte ut all oksygenet før jeg skrudde korken helt til.
a) Har noen erfaring med dette?
b) Burde jeg ha brukt et ekstra drops for å kompensere for volumtapet. CO2 en må jo først fylle den manglende headspace.
Ølet kan forøvrig smakes (fra fat, kunstig karbonert) her: Kjøp billetter: Norsk Ølfestival 2020
Jeg har brukt slike lenge, men først og fremst med formålet å sjekke karbonering underveis. På en batch har jeg tappet et par PET flasker - som jeg kan klemme på for å sjekke hvor harde de er blitt. De er også veldig praktiske når jeg må gå 5 km på ski for å komme frem til hytten. I tillegg kan de sendes posten uten særlig annen emballasje enn gråpapir.
Så til spørsmålet - oksydering av humlerike øl. (som rir meg som en mare) Flasket og fatet en NEIPA i kveld, karboneres med to drops i hver «flaske». Klemte ut all oksygenet før jeg skrudde korken helt til.
a) Har noen erfaring med dette?
b) Burde jeg ha brukt et ekstra drops for å kompensere for volumtapet. CO2 en må jo først fylle den manglende headspace.
Ølet kan forøvrig smakes (fra fat, kunstig karbonert) her: Kjøp billetter: Norsk Ølfestival 2020