Smak på ukarbonert øl

Hei!

Tappet nettopp mitt første brygg (Sierra Nevada APA klone), og tok en liten smaksprøve, og kan ikke si jeg er imponert av smaken, selv om lukten var god. Veldig usikker på hvordan jeg skal beskrive smaken, men smaker kanskje noe surt.

Vil denne ølen muligens smake mye bedre kald og karbonert, eller er det fare for at denne smaken forblir?

Kjennes også ut som jeg får hodepine.
 
Sist redigert:
Smaken forandrer seg litt og blir mer komplett og mindre bittert iløpet av de neste ukene når ølet får modnet seg. Kullsyren vil også hjelpe på. Jeg merket iallefall stor forskjell på det samme ølsettet. Traff du på OG?

Sent fra min HTC One M9 via Tapatalk
 
Smaken forandrer seg litt og blir mer komplett og mindre bittert iløpet av de neste ukene når ølet får modnet seg. Kullsyren vil også hjelpe på. Jeg merket iallefall stor forskjell på det samme ølsettet. Traff du på OG?

Sent fra min HTC One M9 via Tapatalk

Var noe under med OG (1.053).

EDIT: Har ikke temperaturkontroll (noe jeg nå vurderer sterkt), og har lest at ved for høye temperaturer kan det bli fusel, som igjen kan føre til hodepine. Allikevel, smaken matcher ikke med de smakene som beskriver fusel, som jeg har sett
 
Smaken endrer seg/utvikler seg forbausende mye i løpet av karboneringen - eller på grunn av kullsyren?- synes jeg.

Jeg har et øl som er så å si ferdigkarbonert nå - en slags irish red - og som jeg ganske sterkt overveide å helle ut i stedet for å flaske. Jeg flasket nærmest for å sjekke hva som kunne skje, men uten å ha noe særlig tro på prosjektet. Nå smaker det faktisk vesentlig mye bedre, og jeg begynner å kjenne noe som gir meg grunn til å håpe på at skal bli ganske godt om en måned eller to.

Forresten: Om du smaker på det for tidlig etter flaskingen, altså før det har blitt dannet noe særlig kullsyre, får du garantert en ganske guffen opplevelse. Ølet er på sitt dårligste akkurat der.
 
Smaken endrer seg/utvikler seg forbausende mye i løpet av karboneringen - eller på grunn av kullsyren?- synes jeg.

Jeg har et øl som er så å si ferdigkarbonert nå - en slags irish red - og som jeg ganske sterkt overveide å helle ut i stedet for å flaske. Jeg flasket nærmest for å sjekke hva som kunne skje, men uten å ha noe særlig tro på prosjektet. Nå smaker det faktisk vesentlig mye bedre, og jeg begynner å kjenne noe som gir meg grunn til å håpe på at skal bli ganske godt om en måned eller to.

Forresten: Om du smaker på det for tidlig etter flaskingen, altså før det har blitt dannet noe særlig kullsyre, får du garantert en ganske guffen opplevelse. Ølet er på sitt dårligste akkurat der.

Da får jeg krysse fingrene og håpe på det beste! Hadde vært surt å måtte dumpe det første brygget.
 
Enig med Finn .
Med karbonering og 1-2 uker lagring blir den ganske så mye bedre .
Karboneringa som gir mest utslag i god smak synes jeg .
 
Kom gjerne tilbake til tråden her om en stund og fortell hvordan ølet ble:).

Riktignok en god stund etterpå svarer jeg. Dabbet av med brygging da det var vanskelig å kontrollere temperaturen i det gamle og dårlig isolerte bygget jeg bodde i. Men nå er interessen tilbake, så da kommer jeg luskende tilbake til forumet.

Ølen ble lagret og prøvesmakt ca. en måned etter flasking og hadde en sterk smak av alkohol og mye parfyme. Prøvde igjen etter en 6-måneders periode, og disse distinkte smakene var drastisk redusert. Det gjorde ølen mye mer drikkebar!

Har et nytt brygg stående til gjæring nå, ett år etter forrige brygg, men denne gangen har jeg investert i et gjæringsskap. Dette blir også en APA (Lervig Lucky Jack). Et lite 9L fat er også på vei, så regner med at smaksopplevelsen denne gang blir noe annerledes.
 
Riktignok en god stund etterpå svarer jeg. Dabbet av med brygging da det var vanskelig å kontrollere temperaturen i det gamle og dårlig isolerte bygget jeg bodde i. Men nå er interessen tilbake, så da kommer jeg luskende tilbake til forumet.

Ølen ble lagret og prøvesmakt ca. en måned etter flasking og hadde en sterk smak av alkohol og mye parfyme. Prøvde igjen etter en 6-måneders periode, og disse distinkte smakene var drastisk redusert. Det gjorde ølen mye mer drikkebar!

Har et nytt brygg stående til gjæring nå, ett år etter forrige brygg, men denne gangen har jeg investert i et gjæringsskap. Dette blir også en APA (Lervig Lucky Jack). Et lite 9L fat er også på vei, så regner med at smaksopplevelsen denne gang blir noe annerledes.

Velkommen tilbake! Hyggelig at ølet ble drikkelig til slutt:).

Og nå har du skaffet deg en vesentlig forutsetning for å lage godt øl, nemlig styring på gjæringstemperaturen. Dette blir bra:).
 
Tilbake
Topp