Petter Mandt
Norbrygg-medlem
2/3 schwarzbier, 1/3 dunkel … ?I Stan Hieronymus sin bok "For the love of hops" er det en beskrivelse av en Tmave Specialni Pivo fra bryggeriet Kout na Sumave.
OG 1056, IBU 34, ABV 5.8%. Bryggeriet stengte desverre dørene i 2019.
Maltbill: 77% Pilsnermalt, 10% Weyermann Munich 2, 10% Weyermann Caramunich 2, 3% Carafa 3.
Kout brukte et double-decoction mash, men når jeg lager denne bruker jeg en vanlig stegmesk med 45 minutter hver ved 62C og 68C.
Kokes i 90 minutter. Kout brukte Saaz 3 ganger ved 90, 60 0g 30 minutter. Jeg bruker Perle ved 75 min til 21 IBU og Saaz ved 30 og 15 minutter eller en kombinasjon av Hallertauer Mittelfruh og Tettnang.
Kout brukte gjæren H-strain som de fikk fra Budvar, men jeg bruker normalt wlp830. Gjæres ved 10C