Ser forøvrig på WYEAST sine sider at dersom du bruker teknikken med å pitche lagergjær på Ale temperaturer (18grader+) for så å bringe ned temperaturen til lager i løpet av de 12 første timene (som også beskrives på White Lab sine sider) kan du pitche med "ale-faktorer". Det er jo et nyttig tips hvis du skulle mangle litt lagergjær.....
Da innser jeg at det er bare å begynne å spare Da blir det tørrgjær en stund til! hehe Men det blir øl av det også!
Er det 5 liters kolbe som er tingen? Hvordan regner man egentlig ut total menge vørter når man bruker starter? Hvis man for eksempel lager en 3 liter med starter(hvis det er normalt), og man skal i utgangspunktet lande på 25 liter vørter fra bryggekjelen? Trekker man antall liter starter fra mengden skyllevann?
Sent from my iPhone using Tapatalk
5 liter er tingen ja.
Du pitchar helst ikkje starterølet, kun gjæra. Etter startaren har gått seg ferdig sett du den kaldt slik at gjæra bunnfell, så dekanterer du vekk ølet.
Er det 5 liters kolbe som er tingen?
Det kjem no an på kva ein skal brygge.. kostar 50 kroner meir for en 5 liter. Einaste ulempa er at den tek meir plass..Under 50L klarer du deg med en 3L...
Brygg selv har skrevet litt om dette her https://www.bryggselv.no/blogg/gjaerstarter/
Det kjem no an på kva ein skal brygge.. kostar 50 kroner meir for en 5 liter. Einaste ulempa er at den tek meir plass..
Har gått å grubla på det her med oksidering noen dager nå, og har kommet på et spørsmål som passer perfekt i den tråden her [emoji23] finnes det ikke noe man kan ha på toppen av vørteren som vil flyte oppå vørteren? En form form for olje eller noe som ikke blander seg inn og ikke setter smak. Som jeg en beskyttende hinne over vørteren?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja - defoamer. Noen få dråper av den reduserer faren for et ubehagelig opphold i skjærsilden betraktelig.
Defoamer der også..Bruker du det som standard til gjæring? Ser posten min over har en del skrivefeil [emoji23] ikke alltid lett med autokorrektur som er gått crazy. Er det noe man kan tilsette før koking også? For å unngå at det skummer over når koken starter?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bruker du det som standard til gjæring? Ser posten min over har en del skrivefeil [emoji23] ikke alltid lett med autokorrektur som er gått crazy. Er det noe man kan tilsette før koking også? For å unngå at det skummer over når koken starter?
Sent from my iPhone using Tapatalk