Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Oksidering er et reelt problem, men vanlige rutiner er som regel nok til å holde oksygen borte fra vørteren. Headspace i gjæringskaret vil være fylt med CO2 helt til du tapper ølet på flasker eller overfører til fat. Om man gradvis øker temperaturen, vil det frigjøres stadig mer CO2 fra væsken også etter at hovedgjæringen er ferdig. Åpner man lokket vil det selvsagt sive inn oksygen og det samme om man coldcrasher uten å ta forholdregler. Har ikke sett noe produkt man kan helle på toppen og som forhindrer oksidering. Men det var en god idé ville garantert blitt en suksess om det kom i handelen.Har gått å grubla på det her med oksidering noen dager nå, og har kommet på et spørsmål som passer perfekt i den tråden her [emoji23] finnes det ikke noe man kan ha på toppen av vørteren som vil flyte oppå vørteren? En form form for olje eller noe som ikke blander seg inn og ikke setter smak. Som jeg en beskyttende hinne over vørteren?
Sent from my iPhone using Tapatalk