1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Det er jo et dagsverk det.
    Kan ikke begripe at bryggere har tid å gå på jobb:)
     
    Finn Berger liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg har tatt konsekvensen av det der, og pensjonert meg:).

    Det var et solid dagsverk. Heldigvis slipper jeg å krangle om overtidsbetalinga.
     
    LarsUlv og Forvirret liker dette.
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Noen bryggere er så heldige at de HAR det som jobb.
    Dreams, dreams, dreams......


    edit: nå MÅ jo snart den lotto-kupongen gå inn. Seriøst.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis den lotto-kupongen hadde slåt til, ville du da søkt jobb som brygger, eller startet bryggeri? For min del så ville jeg ikke blitt kommersiell brygger med mindre jeg kunne gått rett inn i en rolle som ikke trenger å vaske eller bruke muskler. Type bare: her er oppskriften, you fix. Jeg passer på og peker.
     
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Å, jeg har min planer. Men de er mine. :cool:
     
  6. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Ja, er 100% enig med deg i det LarsUlv.
     
    LarsUlv liker dette.
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Får da ikke inntrykk av at du mmistrives så fryktelig med småskala-bryggingen, i alle fall.
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det trives jeg veldig godt med, har nesten ikke tid til å gå på jobb jo!

    Eller, tidsfella tar meg så jeg ikke får brygget så ofte som jeg vil. Men det er nok mer livet enn jobb som er grunnen til det.

    Men du har rett Finn, jeg liker veldig godt å brygge øl. Spesielt ha jeg det veldig godt når jeg har en gjærstarter på gang eller et øl som er i første uken av gjæringsperioden.
    Lukter, lyder, SG-prøver, temperaturer, grafer. Jeg elsker det.
     
    erikraude liker dette.
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hehe, føles ut som at det er en jobb det og. Som sagt tidligere, må få meg en au pair fra et lavkostland.
     
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Her regner innleggene inn så tett at det blir et lettere kaos:). Posten min var egentlig ment som en kommentar til @Miguels innlegg - som kunne tolkes som en sterk avstandtagen fra all praktisk befatning med bryggeprosessen.

    Dagene mine har også vært fyllt med mye annet nå, så det har vært vanskelig å få brygget så mye som ønskelig. Det er ikke så mye øl igjen i huset, faktisk, så jeg trenger å få fylt på. Og nå er det bare én dunk igjen som står og venter på tapping - som jeg håper å få gjort i morra. Da har jeg ikke noe å gå og ta prøver av, lytte bekymret til og generelt ha omsorg for. Som du sier; det er det der som fyller oss med bryggerlykke:).
     
    LarsUlv liker dette.
  11. Janea

    Janea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ramsund
    Jeg satte en Amber Christmas for noen uker der jeg ikke nådde OG (fikk 1.052 ,opskriften sier 1.060-65) .Ølet er nå klar til flasking og FG er på 1.010,oppskriften sier 1.012-15.Hva mener ekspertene,blir dette et bra brygg ?
     
    RealGone liker dette.
  12. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Bare en liten sikkerhetssjekk.
    Har tapper øl på mitt første fat nå.
    Ser dette korrekt og greit ut?

    Fylte fatet 19l helt opp med vann. Hadde i StarSan. Lot det virke.
    Tvang det ut med co2, åpnet tilslutt såvidt på "Inn" for å la siste rest av vannet renne ut via den.
    Desifinserte overføringsslangen og tappekranen. Noe vanskelig med JG koblignen. Hvordan kjører dere StarSan igjennom den? Jeg lot den bare ligge i StarSan og håper det går greit.
    Overførte til fat med lukker overføring. Slapp ut trykk via sikkerthetsventilen.
    Setter det i kjøleskapet ca 4 c.
    Ønsker 2.0 vol. Det blir da 0.45 bar?
    Co2 slangen trenger ingen desinfisering?

    Korrekt?
     
    #8512 RealGone, 3 Nov 2018
    Sist redigert: 3 Nov 2018
  13. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Går helt fint. Mindre alkohol, men det er lite å gjøre med nå. Tap eller flask om FG har vært stabil.
     
    Janea liker dette.
  14. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Driver du og sper på pensjonen med litt ekstra næringsvirksomhet på si eller? :p
     
    erikraude liker dette.
  15. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og har du sett! Var nede og så til denne nå nettopp, og da bobla det jammen i gjærlåsen igjen. Alt håp er altså ikke ute selv om SG var identisk over 2 døgn....
     
    Finn Berger liker dette.
  16. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan det være at WLP833 ikke liker seg så høyt som 19 grader? Den stoppa når jeg kom opp der....
     
  17. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei, jeg tar ikke sjansen på å måtte tilbringe noen av mine få gjenstående år her på jorda bak gitter. Myten om paradistilværelsen i norske fengler tror jeg lite på.

    Det vandrer likevel en jevn strøm av flasker ut av huset, og en tilsvarende strøm av tomflasker tilbake. Det er jo halvparten av moroa med brygginga å gi bort øl.
     
    LarsUlv og Ekornskurken liker dette.
  18. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, ser for meg at det å sitte å gnuge på alle dråpene aleine ikke er så kjekt. Så vanker det kanskje litt ros også.... ;)
     
    Finn Berger liker dette.
  19. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]

    Etter å ha prøvd mye at og frem så har jeg egentlig konkludert at det er tappekranen min som er trøbbel i oppsettet. Har prøvd forskjellige lengder slange, forskjellige tappetrykk og justert på det meste som lar seg justere. Ølet ser veldig fint ut gjennom slangen men blir til bare skum i tappekranen.

    Noen som har et forslag til en tappekran med litt bedre kvalitet enn det plastikktullet jeg kjøpte for 29kr?
     
  20. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er du helt sikker på at det ølet ikke er overkarbonert? Picknickkran pleier å funke helt fint med passende slange.
     

Del denne siden