Hvis den lotto-kupongen hadde slåt til, ville du da søkt jobb som brygger, eller startet bryggeri? For min del så ville jeg ikke blitt kommersiell brygger med mindre jeg kunne gått rett inn i en rolle som ikke trenger å vaske eller bruke muskler. Type bare: her er oppskriften, you fix. Jeg passer på og peker.
Det trives jeg veldig godt med, har nesten ikke tid til å gå på jobb jo!Får da ikke inntrykk av at du mmistrives så fryktelig med småskala-bryggingen, i alle fall.
Får da ikke inntrykk av at du mmistrives så fryktelig med småskala-bryggingen, i alle fall.
Det trives jeg veldig godt med, har nesten ikke tid til å gå på jobb jo!
Eller, tidsfella tar meg så jeg ikke får brygget så ofte som jeg vil. Men det er nok mer livet enn jobb som er grunnen til det.
Men du har rett Finn, jeg liker veldig godt å brygge øl. Spesielt ha jeg det veldig godt når jeg har en gjærstarter på gang eller et øl som er i første uken av gjæringsperioden.
Lukter, lyder, SG-prøver, temperaturer, grafer. Jeg elsker det.
Går helt fint. Mindre alkohol, men det er lite å gjøre med nå. Tap eller flask om FG har vært stabil.Jeg satte en Amber Christmas for noen uker der jeg ikke nådde OG (fikk 1.052 ,opskriften sier 1.060-65) .Ølet er nå klar til flasking og FG er på 1.010,oppskriften sier 1.012-15.Hva mener ekspertene,blir dette et bra brygg ?
Driver du og sper på pensjonen med litt ekstra næringsvirksomhet på si eller?Har tappa opp 50 liter øl (NEAPA og kølsch) på flasker i dag, samt vaska et par hundre flasker, så nå hviler jeg meg på forumet.
Og har du sett! Var nede og så til denne nå nettopp, og da bobla det jammen i gjærlåsen igjen. Alt håp er altså ikke ute selv om SG var identisk over 2 døgn....Tror du skal leve med den utgjæringsgraden du har.
Kan det være at WLP833 ikke liker seg så høyt som 19 grader? Den stoppa når jeg kom opp der....Og har du sett! Var nede og så til denne nå nettopp, og da bobla det jammen i gjærlåsen igjen. Alt håp er altså ikke ute selv om SG var identisk over 2 døgn....
Driver du og sper på pensjonen med litt ekstra næringsvirksomhet på si eller?
Ja, ser for meg at det å sitte å gnuge på alle dråpene aleine ikke er så kjekt. Så vanker det kanskje litt ros også....Det er jo halvparten av moroa med brygginga å gi bort øl.
Er du helt sikker på at det ølet ikke er overkarbonert? Picknickkran pleier å funke helt fint med passende slange.
Etter å ha prøvd mye at og frem så har jeg egentlig konkludert at det er tappekranen min som er trøbbel i oppsettet. Har prøvd forskjellige lengder slange, forskjellige tappetrykk og justert på det meste som lar seg justere. Ølet ser veldig fint ut gjennom slangen men blir til bare skum i tappekranen.
Noen som har et forslag til en tappekran med litt bedre kvalitet enn det plastikktullet jeg kjøpte for 29kr?
Er du helt sikker på at det ølet ikke er overkarbonert? Picknickkran pleier å funke helt fint med passende slange.
Jeg trodde først det var et glass med sukker det var bilde av
Etter å ha prøvd mye at og frem så har jeg egentlig konkludert at det er tappekranen min som er trøbbel i oppsettet. Har prøvd forskjellige lengder slange, forskjellige tappetrykk og justert på det meste som lar seg justere. Ølet ser veldig fint ut gjennom slangen men blir til bare skum i tappekranen.
Noen som har et forslag til en tappekran med litt bedre kvalitet enn det plastikktullet jeg kjøpte for 29kr?
Jeg trodde først det var et glass med sukker det var bilde av