1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Hei og takk for svar.
    Trodde fatet måtte trykksettes for å bli tett?
    Eller for å spørre på en annen måte: Må fatet stå med gassen på konstant trykk med tvangskarbonering, eller er det nok å trykksette, koble fra og la det stå? Og gjerne kaldt vil jeg tro...

    Den naturlige konsekvensen vil selvsagt være å investere i større co2-flaske og regulator
     
  2. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    CO2 flaske og regulator. De picknicpatronene er kun gode som en nødløsning når CO2 flasken din er gått tom
     
  3. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Og da kun får å då nok trykk til å tappe... og de er umulig å få tett så de tømmer seg og... faens drit
     
    Thomas Søreide liker dette.
  4. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Jeg traff blink med denne løsninga altså
     
  5. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er AGA kolbene så dårlige altså?
     
  6. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Cold crasher nå for første gang. Det er masse å lese om dette både her inne og andre steder, og det skal jeg gjøre ;)

    Mitt spørsmål går på hva jeg gjør når jeg ikke har forberedt noe smart på forhånd? Bare fjerner jeg gjærlås og dytter i en antiseptisk bomullsdott i hullet?
     
  7. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Nei, trodde det var snakk om sånne picnick patroner. AGA kolben vet jeg intet om
     
  8. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Legger ikke vekk muligheten for at jeg kan ha klusset til noe som funker. Selv om det stort sett alltid er alle andre som tar feil
     
    Pål Heide Kielland liker dette.
  9. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Vi snakker 425g aga ja. Men framtida ligger i 2 kg flaske som stasjonær løsninng og aga til piknikk og hytta
     
  10. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Rett tenkt, bortsett fra at du må bruke full mengde sukker.

    Det holder å koble til gass ved tapping/servering.
     
    Pål Heide Kielland liker dette.
  11. EirikA

    EirikA
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fikk tak i Clausthaler classic og orginal mtp å bruke dem som vørterøl for å dyrke opp gjær. Men disse er kanskje ikke "rene" vørterøl?
    Kan jeg bruke disse? Har ikke fått tid å åpne en enda for å måle gravity, men usikker om disse vil ha nok næring til gjærdyrking.
     
  12. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De er det for lite sukker i. Kjøp vørterøl, eller bedre, kjøp litt spraymalt :)
     
  13. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mc. og Finn Berger liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Er det egentlig noe vits i å sterilisere eikechips fra bryggeshappa, eller er det OK å bare bøtte det i bøtta?
     
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg steriliserte i en helt ålreit whisky og heiv både whisky og chips i ølet. Blei både sterilt og godt.
     
    1Morten og Ekornskurken liker dette.
  17. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Samme erfaring som siste taler!
     
    1Morten og erikraude liker dette.
  18. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg har pleid å bruke cognac, men vurderte vodka dor å få ren eik. Har ikke tro på å koke det opp. Det må jo gi noen bismaker.
     
    erikraude liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er mange måter å gjøre det på. Jeg har laget te. Du legger flisene i ovnen på 120 grader i en time, og har dem så oppi et glass med (kokt) vann på 80 grader. La det kjøle seg ned, og trekke over natta i kjøleskap.

    Jeg har brukt dette i en lys kellerbier, som opprinnelig er et eikefatlagret øl, og jeg liker veldig godt det "rioja-preget" det gir, en anelse syrlig, og klart potetkjeller:). Da har jeg brukt mellomristet fransk eikeflis - det er vel det de har på Bryggselv. Til 25 liter gir te på 3-3,5 dl flis et ganske markant preg. 1 dl kjenner du så å si ikke, mens 2 gir et nokså diskret, men kjennbart, preg.
     
    1Morten liker dette.
  20. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg skal bruke det i en barly wine, så har nok litt å gå på. Har vel egentlig falt med på å kjøpe noe vodka og helle hele posen oppi. Så ta det når smaken sitter.
     

Del denne siden