Jeg har fått det der til å fungere, altså 9 døgn gjæring og så 4-5 dagers karbonering på flaske, totalt 14 dager. Jeg brukte da US-05, starter med romtemp på 18 grader (freerise på temp i gjæringskaret som da gjerne går opp mot 21 grader under stormgjæring), og så økte jeg til 20 grader med en gang stormgjæringen ga seg (typisk etter 4 dager). Pass på at alle tegn til utgjæring er til stede når du flasker (forventet FG er nådd, ingen tegn til aktivitet i gjæringskaret).Rekker jeg å sette en Brewmart Danish style (med 1 kg spraymalt) i dag, og så flaske senest 8. januar? Eller blir snaue 9 døgn for lite? Og, om man sløyfer spraymalten regner jeg med at distansen OG - FG blir mye mindre, og tiden kortere?
Hva blir OG hvis jeg tar 22 liter med sg 1052 og blander med 5 liter med sg 1100?
Hjernen virker ikke sånn på tampen av året.....
27 liter 1.061.22*52 = 1144
5*110 = 550
(1144+550) / 27L = 67,74
27 liter 1.061.
(Det var 5 liter 1.100.)
Takk gutter. Da får jeg sove godt i nattNå er jeg ikke helt med.
Opps! Sorry. 1.100 ja, ikke 1.110.
Kjøpte også fra Skruvat, den til kr. 349.- funker helt fint.
Skal gelantinen i med en gang en setter ølet i kjøleskapet for coldcrash, eller er det et poeng at ølet skal være kaldt før en tilsetter?
TakkerHelst kaldt.
Helst kaldt.