Hva blir OG hvis jeg tar 22 liter med sg 1052 og blander med 5 liter med sg 1100?
Hjernen virker ikke sånn på tampen av året.....
22*52 = 1144
5*110 = 550
(1144+550) / 27L = 67,74
Hva blir OG hvis jeg tar 22 liter med sg 1052 og blander med 5 liter med sg 1100?
Hjernen virker ikke sånn på tampen av året.....
27 liter 1.061.22*52 = 1144
5*110 = 550
(1144+550) / 27L = 67,74
27 liter 1.061.
(Det var 5 liter 1.100.)
Takk gutter. Da får jeg sove godt i nattNå er jeg ikke helt med.
Opps! Sorry. 1.100 ja, ikke 1.110.
Kjøpte også fra Skruvat, den til kr. 349.- funker helt fint.
Skal gelantinen i med en gang en setter ølet i kjøleskapet for coldcrash, eller er det et poeng at ølet skal være kaldt før en tilsetter?
TakkerHelst kaldt.
Helst kaldt.
Forresten, hvorfor, hva skjer?
Er det et poeng i heller bruke Isinglass?
Aha! En slags "magnetisme" da? Aldri helt skjønt greia, bare poenget. Da gir det mening at det bør være kaldt.Når ølet er kaldt har du allerede noe koagulering av proteiner og flokkulering av gjær, gelatinen som er motsatt ladet vil "henge seg på", og da blir de klumpene enda tyngre og faller lettere til bunns. Når ølet ikke er kaldt så har du ikke disse "store klumpene" fra før. Virkemiddelet i begge er kollagen, så begge tilsettes helst kaldt.
Aha! En slags "magnetisme" da? Aldri helt skjønt greia, bare poenget. Da gir det mening at det bør være kaldt.