Tråden for dumme spørsmål.

Det dannes luftlommer i slangen mellom ball lock og tappekran på ett av tre fat i kegeratoren min når den har stått et par dager uten å blitt brukt.
Hvor er det naturlig å begynne feilsøking? Kran? JG-koblingene? Fatet?
Fatet står forresten tilkoblet co2
 
Så lenge slangen er koblet til fatet så vil det være overtrykk i denne, og det bør vel være ganske umulig å få luft inn.
Jeg vil tro at det er CO2 som samler seg i lommer. Dersom det er høyere temperatur i slangen enn i fatet så er det vel ganske naturlig at det dannes noe CO2 gass der. Hvorfor dette er ulikt på det forskjellige fatene dine er vanskelig å si. Kanskje det har med karboneringsnivå å gjøre?
 
For noen mnd siden så var det en person som hadde skrevet om at vedkommende hadde kjøpt en viskermotor til å drive mølla si. Er det noen som kan peke i riktig retning?
 
Skal gelantinen i med en gang en setter ølet i kjøleskapet for coldcrash, eller er det et poeng at ølet skal være kaldt før en tilsetter?
 
Forresten, hvorfor, hva skjer?
Er det et poeng i heller bruke Isinglass?

Når ølet er kaldt har du allerede noe koagulering av proteiner og flokkulering av gjær, gelatinen som er motsatt ladet vil "henge seg på", og da blir de klumpene enda tyngre og faller lettere til bunns. Når ølet ikke er kaldt så har du ikke disse "store klumpene" fra før. Virkemiddelet i begge er kollagen, så begge tilsettes helst kaldt.
 
Når ølet er kaldt har du allerede noe koagulering av proteiner og flokkulering av gjær, gelatinen som er motsatt ladet vil "henge seg på", og da blir de klumpene enda tyngre og faller lettere til bunns. Når ølet ikke er kaldt så har du ikke disse "store klumpene" fra før. Virkemiddelet i begge er kollagen, så begge tilsettes helst kaldt.
Aha! En slags "magnetisme" da? Aldri helt skjønt greia, bare poenget. Da gir det mening at det bør være kaldt.
 
Tilbake
Topp