Jeg har fått det der til å fungere, altså 9 døgn gjæring og så 4-5 dagers karbonering på flaske, totalt 14 dager. Jeg brukte da US-05, starter med romtemp på 18 grader (freerise på temp i gjæringskaret som da gjerne går opp mot 21 grader under stormgjæring), og så økte jeg til 20 grader med en gang stormgjæringen ga seg (typisk etter 4 dager). Pass på at alle tegn til utgjæring er til stede når du flasker (forventet FG er nådd, ingen tegn til aktivitet i gjæringskaret).Rekker jeg å sette en Brewmart Danish style (med 1 kg spraymalt) i dag, og så flaske senest 8. januar? Eller blir snaue 9 døgn for lite? Og, om man sløyfer spraymalten regner jeg med at distansen OG - FG blir mye mindre, og tiden kortere?
Det hører med til historien at jeg aldri har gjort det der med all grain. Jeg har kun brukt ekstrakt til dette. Det er likevel ingen grunn til at det ikke skal fungere like bra med all grain.