RayOlav
Norbrygg-medlem
Brygget en Sierra Nevada Pale Ale klone den 8. oktober i fjor, altså snart 4 måneder siden (oppskrift vedlagt).
Var i starten ikke særlig fornøyd med den. Virket veldig uryddig og smakte uferdig/grønn ut, og veldig tåkete.
Den fikk stå på fat til 17. januar, og var likedan på smak og utseende da. Bestemte meg for å flaske resten for å frigjøre fatet. Flaksene ble stående i kjeller med temp på 10C.
I går jekket jeg en flaske, og den var krystallklar. Smakene hadde satt seg, og vil si den var spot on. Nydelig.
Vis vedlegget
Har jo hørt at øl blir bedre når det får tid til å modne, men syntes det tok veldig lang tid.
Ikke akkurat et spørsmål, men tenkte å høre om det var flere med samme erfaring, evt. noen triks for å få fortgang på modningen.
Ville f.eks. gelatin ha hjulpet? Kan det være noe med maltet? Første gang jeg bruker Norsk Malt.
Var i starten ikke særlig fornøyd med den. Virket veldig uryddig og smakte uferdig/grønn ut, og veldig tåkete.
Den fikk stå på fat til 17. januar, og var likedan på smak og utseende da. Bestemte meg for å flaske resten for å frigjøre fatet. Flaksene ble stående i kjeller med temp på 10C.
I går jekket jeg en flaske, og den var krystallklar. Smakene hadde satt seg, og vil si den var spot on. Nydelig.
Vis vedlegget
Har jo hørt at øl blir bedre når det får tid til å modne, men syntes det tok veldig lang tid.
Ikke akkurat et spørsmål, men tenkte å høre om det var flere med samme erfaring, evt. noen triks for å få fortgang på modningen.
Ville f.eks. gelatin ha hjulpet? Kan det være noe med maltet? Første gang jeg bruker Norsk Malt.
Vedlegg
Sist redigert: