ADale
Norbrygg-medlem
Ja, vil si det. Se vedlegg. Men siden "bevegelsen" følger væsketemperatur, så skal jeg også gjøre det. Noen kommentar på Star-San? Hvis det er noe risk for at den ikke virker, så lager jeg selvsagt ny bøtte.Jeg har etterhvert med god margin bikket 100 batcher på GF. Jeg har aldri manipulert temperaturen og faktisk heller aldri målt temperaturen i maltrøret. Prøvde å google problemstillingen og bortsett fra noen tidligere poster på dette forumet er det veldig lite informasjon å finne. På GF sine Q&A-sider er det ingenting.
Selv har jeg tenkt at det er temperaturen i væsken som er viktigst og at det er der hoveddelen av konverteringen skjer. Utgjæringen på egne øl er helt på linje med denne teorien. Mesker jeg lavt blir det god utgjæring og alltid opp mot grensen for hva gjæren teoretisk skal kunne klare. Mesker jeg høyt blir utgjæringen i den lave del av gjærens kapasitet.
Kan det være at du overtenker dette? 70 grader ved innmesk er veldig høyt og 72 nærmer seg farlige nivåer for enzymene.
Skal innrømme at jeg ikke er skråsikker på dette, men jeg ville tenkt at om problemstillingen var reell ville en større del av bryggemiljøet ver opptatt av det. Dette gjelder jo ikke bare GF, men alle som brygger med maltrør i en kompaktbrygger.
Sier Ølbrygging at man skal meske inn 7 grader høyere ved bruk av kompaktbrygger? Var hos Nøgne Ø forrige dagen. Der mesker de inn 2 grader over.