1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Tilbake i kjelen for så å koke? Nei - da er det ingen fare, splæsj i vei ;)
     
    Varjagr liker dette.
  2. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Trenger man forholde seg til alphasyre på humle som tilsettes ved kokeslutt? Eller holder det å forholde seg til gram?
     
  3. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Gram funker fint.
     
    1Morten liker dette.
  4. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Står nå midt i koking (90min) av en Småtøs Blond. Risikoen for strømbrudd er høy.. Så hvordan skal jeg løse dette om jeg mister strømmen?

    Om det er kortvarig, så er det beste å bare pause timeren og koke opp igjen?

    Men hva om jeg mister strømmen over mange timer?
     
  5. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Tror jeg bare hadde dumped i resten av humlen, ventet i noen minutter og begynt nedkjølingen hvis strømbruddet hadde dratt seg over 5-10min..
     
  6. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Strømbruddet er ett faktum. Fått til 50min kok av 90min. Hadde det ikke vært pilsmalt,så tror jeg at det kunne vært en løsning. Men jeg må nok bare krysse fingrene og fortsette kok om strømmen dukker opp?
     
  7. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Ok, tenkte det var vanlig pale malt.
    Bitterhumlen vil jo fortsatt avgi bitterhet så lenge vørteren er over en viss temperatur. Vil tro du risikerer et litt bitrere øl hvis du gjør det, men ikke sikkert at det er noen krise.
    Personlig tror jeg at jeg hadde sett meg fornøyd med 50min kok og hatt i resterende humle i hht humleskjema og kjølt ned, men det er jo opp til deg selv.
     
  8. TSH

    TSH
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kleppe
    Du kjenner ikke noen med strømaggregat som du kan låne da?
    Det blåser godt på Jæren også. Lysene blinker konstant.o_O
     
  9. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Fått strømmen tilbake og fikk kokt ferdig, var 30min uten. Så var 90grd når jeg fikk gass på det igjen.

    Har blitt en lang bryggedag dette for en enkel blond. Får trosse stormen og skaffe meg junkfood etterpå!
     
    Anders- og TSH liker dette.
  10. lucas_radebe

    lucas_radebe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg må bare spørre, selv om flere av dere mer rutinerte nok vil heve øyenbrynene og kanskje dra på smilebåndet. Under gjæring opplever jeg at det blir en hel del bunnfall. Skal dette "røres inn" i ølet før flasking, eller skal dette bare få ligge igjen i gjæringskaret? Blir jo eventuelt ganske mye svin her:)
     
  11. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bunnfallet er gjær og humlerester. Skal IKKE røres inn. Blir mye svinn, ja.
     
  12. Panerai

    Panerai
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det på tide å sette juleøl til jul 2015. Jeg tenkte å prøve god jul 2012 fra nøgne ø. Oppskriften fra "ølbrygging fra hånd til munn". Tåler den lagring i 10 måneder?
     
  13. Jon Sira

    Jon Sira
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fyllingsdalen
    Hvordan stiller dere ut200 deres ? Altså hvor mye mellom inn og ut temperatur? 0.2 C ? 0.1 ?
     
  14. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    0.3 pleier jeg å legge meg på.
     
  15. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Absolutt. Denne typen øl kan du lagre leeeenge. Vil tippe du får et knallgodt juleøl hvis du klarer å holde finga fra fatet helt til neste jul.
     
  16. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Ved varming stilles Ut200 på 0.1C. Ved kjøling mellom 1 og 1.5C. Dette for å spare kompressoren.
    Føleren i friluft inne i boksen og en annen føler under isoporkloss mot gjæringskaret.
     
  17. Geir M

    Geir M
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    hvis jeg skal gjære i kjøleskp, bør jeg ha hull i topp/siden for å få ut co2? Eller går det greit uten?
     
  18. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Går helt greit uten :)
     
  19. Jon Sira

    Jon Sira
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fyllingsdalen
    Det er det har. Takk for svar.
     
  20. Geir M

    Geir M
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Supert!
    Takk!
     

Del denne siden