erikraude
Norbrygg-medlem
De skal ikke rengjøres, de er sterile fra fabrikk. Nå røk plasten på det ene filteret, men jeg tettet riften med en gang.Kjøpte nettopp et filterkit fra @Miguel, og Innser nå at jeg ikke veit åssen det brukes. At filteret installeres i midten og at in og out er hhv inn og ut er greit nok, men hvordan rengjøres de og klargjøres for bruk (oksygen er vel ikke ønskelig) og hva er den røde knappen oppå til?
Jo, det er greit, men filterhuset må vel rengjøres? Og tømmes for oksygen?De skal ikke rengjøres, de er sterile fra fabrikk. Nå røk plasten på det ene filteret, men jeg tettet riften med en gang.
Ja stemmer. men for å tømme det for oksygen så ville jeg bare kjørt med øl, og evt latt første dl med øl gå i sluket, den bør ta med seg oksygenet ut.Jo, det er greit, men filterhuset må vel rengjøres? Og tømmes for oksygen?
Glyserol.Hydrometer.
Sitter og drikker en tørr rødvin og bestemte meg for å prøve å måle den, endte på 1.000.
Den oppleves ikke SÅ tørr, eg kan selvfølgelig ta feil. Er det noe hydrometeret ikke måler? Kan det direkte overføres til ølbrygging?
Såklart gjærer druer helt ut, men noe sødme er det da igjen? Svovel eller ettersøting?
Ok. Og den er ikke målbar? Så vi kan ikke finne ut hvor søt en vin egentlig er?Glyserol.
Ok. Og den er ikke målbar? Så vi kan ikke finne ut hvor søt en vin egentlig er?
Ok. Og den er ikke målbar? Så vi kan ikke finne ut hvor søt en vin egentlig er?
Så eg får bare måle mange viner og se? Men Glyserol slår ut som 0?Det siste vet jeg egentlig ikke. Men det er et biprodukt av fermentering iallefall, noen gjærstammer lager mer, andre mindre.. som vanlig der altså Jeg vil tro at det bare er å stappe et hydrometer nedi der som du har gjort, fordi glyserol skjer i øl og, som du er vant til å lese FG av.
Ja. Men eg vet ikkje som nysgjerrigheten er så stor at eg gidder å investere i noe apparat for å måle sødme i vin.Vil tro det må en kjemisk analyse til. Og da kan du vel få et mål i ppm, som igjen kanskje kan oversettes til en skala for søthet. Og så må du ha en tilsvarende for sukkermengde, sånn at du kan sammenligne.
Høres det rimelig ut?
Jeg vet ikke hvordan det slår ut. Eneste jeg vet er at det er det stoffet som er den klassiske bodybuilderen i vin.Så eg får bare måle mange viner og se? Men Glyserol slår ut som 0?
Ok kult. De bruker biproduktet til å skape fylde da? Bra svar.Jeg vet ikke hvordan det slår ut. Eneste jeg vet er at det er det stoffet som er den klassiske bodybuilderen i vin.
i fare for å bli kastet ut av forumet for avsporing
Joda, det er et biprodukt. Lages det etanol lages det glyserol. Flere faktorer som spiller inn på hvor mye.Ok kult. De bruker biproduktet til å skape fylde da? Bra svar.
Da må jo neste spørsmål bli, i fare for å bli kastet ut av forumet for avsporing og "gå over til den andre siden".
Får vi glyserol i øl også, som biprodukt? Og hav gjør vi med det?
Kan ikke huske å ha lest om Glyserol i ølbøker.
Ja. Men eg vet ikkje som nysgjerrigheten er så stor at eg gidder å investere i noe apparat for å måle sødme i vin.
Tusen takk. Får bruke morgendagen til å lese mer om dette.Joda, det er et biprodukt. Lages det etanol lages det glyserol. Flere faktorer som spiller inn på hvor mye.
Helt nydelig!hehe - jeg håper ikke det.
Jeg husker det var en stor skadale for mange år sida som dreide seg om tilsetning av glyserol i vin. Tror det var østerriksk vin. Det er jo juks, og det er ulovlig. Det skal ikke være annen glyserol der enn den gjæren selv produserer.
Når en saison med FG under 1.000 ikke kjennes udrikkelig tørr, skyldes visst det at saisongjærene produserer noe glyserol.