En viss filtrering skjer det nok, men jeg liker røre et par 4 ganger under mesk så for min del fungerer det dårlig. I tillegg så er det noe med vekta av maltsenga når den ikke står under vann som gjør at den blir mer kompakt og naturligvis også filtrerer bedre.Det skal ikke være lett hehe
Dette vorlauf er ikke noe annet enn sirkulering med filtrering, siden vi sirkulerer hele tiden vil det være en viss filtrering gjennom mesken.
Jeg har rigget dusj i mesken fra pumpa, her kunne jeg satt under noe som filtrerte de siste minuttene.
Og ser jo at jeg har driti meg ut når det gjelder skylling, så her har jeg potensiale![]()
Jeg var egentlig litt skuffet etter 40 min vorlauf og vørteren ikke var så klar som jeg hadde håpet, men så leste jeg innlegget til @Finn Berger hvor han påpeker at den ikke blir helt klar, men melkehvit, og når jeg kombinerer den setningen med hvor lite jeg måtte skimme under kok, og trub etter kok så har det absolutt noe for seg, her hos meg i alle fall