Må jeg ha en liten varmekilde også da?
Jeg stikker om for å begrense mengden grums, så vasker jeg gjæren etter omstikk. Setter nytt kar til cc og stikker så om med sukker for å flaske.Gradvis er det som blir anbefalt hvis man vil gjenbruke gjæren.
Ja.Skal korken stå på gjærlåsen når ølet er satt til gjæring....?
Hvis du lar karer stå med litt sterkt klorinvann noen dager så tipper jeg du er kvitt lukt.Det nærmer seg brygg #2, og da dukker det opp flere spørsmål, og de fleste hører sikkert hjemme i denne tråden.
Jeg har latt gjæringskaret stå med PBW-løsning over natta, og har skrubba det med svamp. Det er fritt for alle synlige rester, og ser rent ut, men det lukter fortsatt øl/humle. Skal det være luktfritt, eller holder det at det ser rent ut? Første brygg gikk så bra, og jeg har ingen planer om å få dette brygget ødelagt pga for dårlig vask av gjæringskar.