erikraude
Norbrygg-medlem
Så lenge den ikke er brun...Er ikke redd for at noe overlever, men liker å ha syra mi ren
Så lenge den ikke er brun...Er ikke redd for at noe overlever, men liker å ha syra mi ren
hehe - nå hørtes du ut som en pirkete hippieEr ikke redd for at noe overlever, men liker å ha syra mi ren
- og du er på WoodstockSå lenge den ikke er brun...![]()
Hvor fikk du den fra? Har ikke funnet noen som sender...Fikk en liter 75% fosforsyre i postkassa i dag. Det burde holde en stund,
men det slår meg at jeg fortsatt må bruke en del, 3 ml vs. 5 ml for melkesyre
Pleier dere å blande den ut for brygging og oppbevare på egen beholder, eller bare dosere ut rett fra flaska?
Kaustisk soda og en skrubb. Men bruk gode høye hansker, ikke noe bar hud, og vernebriller. (Det er utrulig lett å få en liten dråpe til å treffe øyet ditt - og da er du veldig glad for de brillene. De er nesten gratis på Biltema. Verdens billigste synsforsikring.)Hvordan får man bort dette belegget? Har prøvd first price oppvaskmiddel og starsan.Vis vedlegget 59530
PBW!Har prøvd first price oppvaskmiddel og starsan.
Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?Takker folkens. Helt nøyaktig er vel en umulighet, men gøy å ha en ca kontroll på prosessene. Eller om ikke kontroll, så i alle fall visshet
Det siste er riktig. Hvis ikke ville det stått day 3.Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?
Tusen takk for svaret.Det siste er riktig. Hvis ikke ville det stått day 3.
Som mono sier, så er det det siste som menes. Men sånne instruksjoner er litt skumle. Et problem med dette er at du kan få hopcreep - og da må du ikke finne på å flaske/bokse før krypinga er ferdig. Da vil gjæringa fortsette på flaske/boks, og du får bomber fordi du ikke har kontroll på trykket som bygger seg opp. Så du må vente til ny FG er nådd, og det kan ta tid.Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?
Har akkurat prøvesmakt min første singlehop laget med tettnang. Blæhh. Kjente ikke ikke smaken fra noe kjøpeøl. Øvrig om lageren kan jeg si Lallemand Diamond, mais (10%) og pilsnermalt.Kommer noen her på en kjøpeøl med Tettnang som aromahumle? Helst kun Tettnang alene
Jeg ville ikke tatt sjansen. Du har antakelig fått en viss prosent mutanter i den gjæren, og da er det fare for at du dyrker opp noe som har dårligere egenskaper enn den opprinnelige gjæren. Akkurat hvor stor risikoen er, aner jeg ikke - men den er nok der.Har fatet og flasket en mørk sterk belgisk (10%) i dag. Vasket gjæren (WLP530 Abbey Ale) Min metode er å helle 5-7 liter rent vann (fra springen) rett oppi gjæringskaret, riste litt rundt og så vente ca en time, for deretter å tappe, fra toppen, ut ønsket mengde i en egnet beholder. Ofte tapper jeg ut nok til neste, og ofte større, eller sterkere, batch. I dag tappet jeg kun litt, på tre halvlitersflasker, og satt på kork.
Og nå (trommevirvel) kommer spørsmålet. Den brukte gjæren er stresset, og jeg tenker å dyrke den opp igjen i en starter. Blir den da «avstresset», slik at den vil oppføre seg som om den var ny? Eller er det bare å dumpe?
Vet vi hva som er høyt? Jeg prøver å holde meg under 6% på gjær som skal gjenbrukes.Jeg ville ikke tatt sjansen. Du har antakelig fått en viss prosent mutanter i den gjæren, og da er det fare for at du dyrker opp noe som har dårligere egenskaper enn den opprinnelige gjæren. Akkurat hvor stor risikoen er, aner jeg ikke - men den er nok der.
Never reuse yeast from a strong beer’s fermentation; high alcohol levels are very harsh on the yeast cells, and higher mutation rates can be expected. ( https://www.morebeer.com/articles/brewing_strong_beer )
Trur det er hva som vanligvis sies, ja.Vet vi hva som er høyt? Jeg prøver å holde meg under 6% på gjær som skal gjenbrukes.
Du lager "kopier" av gjæren som har vært brukt. Du vil få avvik fra gjæren som var første generasjon, siden første generasjon ikke har vært gjennom 10%. Hva disse avvikene er, er det ingen som vet. Så lenge du pitcher frisk gjær.. Kanskje det blir bedre, eller kjipere? Finn ut. Viktigste først og fremst er at gjæren du picther er sunn.Har fatet og flasket en mørk sterk belgisk (10%) i dag. Vasket gjæren (WLP530 Abbey Ale) Min metode er å helle 5-7 liter rent vann (fra springen) rett oppi gjæringskaret, riste litt rundt og så vente ca en time, for deretter å tappe, fra toppen, ut ønsket mengde i en egnet beholder. Ofte tapper jeg ut nok til neste, og ofte større, eller sterkere, batch. I dag tappet jeg kun litt, på tre halvlitersflasker, og satt på kork.
Og nå (trommevirvel) kommer spørsmålet. Den brukte gjæren er stresset, og jeg tenker å dyrke den opp igjen i en starter. Blir den da «avstresset», slik at den vil oppføre seg som om den var ny? Eller er det bare å dumpe?
Nå er det vel sånn at høy alkoholstyrke gir økt opphopning av petits mutants, og at de lager kjipere øl, så det er en grunn til at vi ikke gjenbruker gjær fra sånt øl. Det er ikke som du får tilfeldige mutasjoner som kan gi hvilke utslag som helst.Hva disse avvikene er, er det ingen som vet. Så lenge du pitcher frisk gjær.. Kanskje det blir bedre, eller kjipere? Finn ut.
Det bør kanskje legges til at dette ikke nødvendigvis gjelder for topphøsting. Da kan du høste før alkoholinnholdet har blitt for høyt. Så der trur jeg du kan heve grensa litt. Men høyt sukkerinnhold er også en alvorlig stressfaktor, så jeg ville ikke gått noe særlig over 1.070 ved topphøsting, heller.Vet vi hva som er høyt? Jeg prøver å holde meg under 6% på gjær som skal gjenbrukes.