erikraude
Norbrygg-medlem
Det var et spørsmål om tid, ikke kompetanse.Gå i history..
Det var et spørsmål om tid, ikke kompetanse.Gå i history..
Gå i history..
Jeg synes artikkelen er unøyaktig/slurvete skrevet.Conquer Chill Haze - Brew Your Own
All good chefs know that the appearance and presentation of food is just as important as the flavor. If a steak is an unappetizing shade of gray, it will seldom be appreciated,byo.com
Det kan godt være, men jeg mener altså fortsatt at barnelærdommen sier at gelatin tar kjøletåke, og at det er fordi det binder seg til proteiner. Jeg har ikke tid til å gjøre noe mer research nå, så jeg får slå meg til tåls med det.Jeg synes artikkelen er unøyaktig/slurvete skrevet.
Det går på plusser og minuser først og fremst.
Det første jeg vippet på øyenbrynene på var at det stod at man skal koke vørteren så hardt som mulig. Farvel lettdrikkelig øl og 1.0 poeng lavere SG.
Det blir uansett øl, selv om jeg eller du tar feilDet kan godt være, men jeg mener altså fortsatt at barnelærdommen sier at gelatin tar kjøletåke, og at det er fordi det binder seg til proteiner. Jeg har ikke tid til å gjøre noe mer research nå, så jeg får slå meg til tåls med det.
Og helt uten kjøletåke.Det blir uansett øl, selv om jeg eller du tar feil
Falskbunn het denGod dag trenger jeg bunnsil? Den i bunnen av bryggekjela. husker ikke hva den heter. Når jeg brygger med spraymalt, laktose, dekstrose og humla har jeg i humlefilter ?
Du trenger ikke en falskbunn i en vanlig kjele for å brygge enklest mulig med en maltpose (Brew in a bag, BIAB). Men om du har kran og falskbunn har du straks flere muligheter.God dag trenger jeg bunnsil? Den i bunnen av bryggekjela. husker ikke hva den heter. Når jeg brygger med spraymalt, laktose, dekstrose og humla har jeg i humlefilter ?
Tenkte så ikke humla svir i bunnenDu trenger ikke en falskbunn i en vanlig kjele for å brygge enklest mulig med en maltpose (Brew in a bag, BIAB). Men om du har kran og falskbunn har du straks flere muligheter.
Falskbunnen trenger du ikke - og du skal heller ikke bruke den, sjøl om det vel ikke skaper store problemer å gjøre det - når du koker. Det brygget du snakker om, skal bare kokes, så der bruker du altså ikke falskbunnen.
Humlefilter? Hva slags? Det er ikke nødvendig, men kan kanskje være praktisk. Jeg hr aldri brukt noe sånt, så jeg veit ikke helt hva jeg skal si.
Humle svir seg ikke i bunnenTenkte så ikke humla svir i bunnen
Ei hel uke??? Jeg er imponert. Jeg synes jeg er flink når jeg greier å vente tre dager.Hvor lenge må man holde seg før man karboneringstester et øl? Jeg hadde bestemt meg for å klare to uker denne gangen, men jeg hadde glemt hvor utrolig utålmodig jeg blir av å se på de kassene... Så spent som en unge på lille julaften. Imorra har jeg klart en uke.
Flask siste slanten i ei brusflaske, så kjenner du når flaska er hard, da kan du teste.Hvor lenge må man holde seg før man karboneringstester et øl? Jeg hadde bestemt meg for å klare to uker denne gangen, men jeg hadde glemt hvor utrolig utålmodig jeg blir av å se på de kassene... Så spent som en unge på lille julaften. Imorra har jeg klart en uke.
Ja, altså, jeg har aldri klart å være så flink som nå tidligere, men de planlagte 14 dagene tror jeg ryker. Får se om jeg klarer å vente til imorra, så blir det ihvertfall 50 % måloppnåelse. Det må vel være en grei nok ståkarakter.Ei hel uke??? Jeg er imponert. Jeg synes jeg er flink når jeg greier å vente tre dager.
Etter tre dager er det som regel litt tynt skum, og en ganske ekkel søtsmak. Trur det er på det tidspunktet ølet smaker aller verst. Men det veit jeg, så jeg kan likevel si noe om hvordan dette ølet tegner når jeg regner inn det i vurderinga. Og så er det en spesiell usmak jeg har angst for, som jeg også gjerne vil sjekke tidlig.
Etter ei uke er det meste gjort, om gjæren ikke var altfor svekka. Men den kan nok gjøre litt fornuftig arbeid med modning ei uke til. Det er ingen grunn til å kjøle ned ølet for tidlig.
Sist jeg fata en pils greide jeg å vente hele 4 uker(!) før jeg smakte en eneste dråpe, slå den!Ja, altså, jeg har aldri klart å være så flink som nå tidligere, men de planlagte 14 dagene tror jeg ryker. Får se om jeg klarer å vente til imorra, så blir det ihvertfall 50 % måloppnåelse. Det må vel være en grei nok ståkarakter.
Det er lurt å tilsette i starteren slik at de nye cellene blir så sunne og friske som muligSetter en starter for første gang - skal få liv i noe cidergjær som har stått noen uker i kjøleskap siden forrige ciderproduksjon. Jeg har gjærnæring, skal jeg sette den til i starteren, eller bør jeg ha den i cideren når jeg setter den til gjæring om et par dager?