Ja, jeg kan vel like gjerne tappe neste helg som denne.1 uke
Ja, jeg kan vel like gjerne tappe neste helg som denne.1 uke
"Hastverk e' lastverk", som ho bæstemor bruker å si.Ja, jeg kan vel like gjerne tappe neste helg som denne.
Heder og ære til deg!!Var vel Bodø i Stompa
Egentlig to spørsmål i et:
20 timer etter pitch og null tegn til aktivitet. Helt blank overflate. Er ikke det litt urovekkende?
Det er i hvertfall no annet en pilsen min som har stått 2 1/2 uke. Der nekter krausen å falle
Start på 17 grader.Ingenting i veien med utgjæringen der nei (OG: 1.064), men jeg lurer på om denne gjæren rett og slett er for fenolsk for meg (wlp550) selv om jeg holdt igjen temperaturen på 20 C i starten. Muligens mindre enn sist, men fortsatt litt mye syntes jeg
Vis vedlegget 63493
Start på 17 grader.
Temperaturen er ikke aleine avgjørende, men den er ett verktøy for å holde aktivitetsnivået i sjakk. Gjærhelse, tilgang på næringsstoffer og gjærmengde er andre faktorer.Gjæren er oppgitt til 20 -26 og den virka litt treg på 18. Vet jeg har fått til smaker jeg er fornøyd med tidligere med den gjæren på høyere temperatur. Kan jo hende jeg bare har forandret litt prefferanser, men selvfølgelig litt tidlig å si ennå. Kun stått 5 dager
Kjører gjæringsregimet her
Belgian IPA
Testimonials Introduction Recipe Notes / Process Pictures / Videos Testimonials "Thank you for the recipe. Beer is absolutely awesome!" - Martin B. "Another batch of Belgian IPA a la Houblon Chouffe. Last one was so delicious I had to have more... I keep making your recipe over and over." -...shop.theelectricbrewery.com
Jeg holder WLP550 på 19C til stormgjæringen er på hell og øker gradvis til 22C for å passe på at den ikke stopper opp.
Jeg bruker også aktiv kjøling sånn at den ikke får mulighet å øke av seg selv. Veldig aktiv gjær dette her så kan godt tenkes at den har rast litt av gårde for deg @loebrygg under stormgjæringen?
Temperaturen er ikke aleine avgjørende, men den er ett verktøy for å holde aktivitetsnivået i sjakk. Gjærhelse, tilgang på næringsstoffer og gjærmengde er andre faktorer.
Utblanda starsan har ikke satt merker på kjøkkenbenker av tre etc. her hos meg, i alle fall. Men uutblanda starsan skal du være forsiktig med å søle, trur jeg.Lager star-san merker på terrassebord? Tenker å stå på terrassen neste gang jeg skal brygge, men har ikke så lyst på mye merker på terrassen. Noen som vet?
Kan bekrefte det, vi hadde pusset opp kjøkkenet og eks kona hadde satt veto mot brygging på kjøkkenet og henvist meg til garasjen. Jeg hørte da ikke etter, og jeg klarte å velte ublandet starsan utover svart benkeplate uten å legge merke til det, så det ble liggende en stund. Det blei en god flekk ja. Fikk da valget mellom henne og bryggingen, ...vel resten er historie...skal fate en pale ale idag ;-)Utblanda starsan har ikke satt merker på kjøkkenbenker av tre etc. her hos meg, i alle fall. Men uutblanda starsan skal du være forsiktig med å søle, trur jeg.
Det der var jo en hel roman pressa inn på tre linjer. Det er mange romanforfattere som har en del å lære av deg! (K.O. Knausgård, f.eks..)Kan bekrefte det, vi hadde pusset opp kjøkkenet og eks kona hadde satt veto mot brygging på kjøkkenet og henvist meg til garasjen. Jeg hørte da ikke etter, og jeg klarte å velte ublandet starsan utover svart benkeplate uten å legge merke til det, så det ble liggende en stund. Det blei en god flekk ja. Fikk da valget mellom henne og bryggingen, ...vel resten er historie...skal fate en pale ale idag ;-)
Har tenkt å prøve fermenter top up (speidel 50). Hvis jeg har 60 liter vørter med OG 1058, og f.eks tilsetter 15 liter vann ?
Hva vil ny OG bli ? Er det noen kalkulator for sånt ?
60/75=0.8Har tenkt å prøve fermenter top up (speidel 50). Hvis jeg har 60 liter vørter med OG 1058, og f.eks tilsetter 15 liter vann ?
Hva vil ny OG bli ? Er det noen kalkulator for sånt ?