Tråden for dumme spørsmål.

Ok... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?
Burde jo gå greit det. Du har ikke S-04 eller noe sånt du kan supplere med?
 
Ok... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?
I følge Lallemand trenger du 34,7g

Pitch rate kalkulatoren deres har nok litt slingringsmonn. 3 pakker bør være nok uten spesielle tiltak.

1000006801.jpg
 
Ok... Så, bestemte meg plutselig for å brygge Janet's Brown ale med OG 1.065 og en 45 l batch. Her skal det brukes Nottingham gjær og helst 5 pk. Har kun tre tilgjengelig. Tenker bedre vitende enn meg at en vitalitystarter ~24 timer kan være til hjelp? Nottingham er jo et beist av ei gjær. Underpitch, oksygenere godt og håpe på det beste? Kva trur de?
Jeg er enig med @Kold Brygg , jeg trur ikke du trenger noen ekstra tiltak.

En vitalitetsstarter - du tenker antakelig på en SNS, som Conn og Beechum er forkjempere for? - ville uansett ikke hjulpet, så vidt jeg kan forstå. Tørrgjæren skal jo være maksimalt vital, og i en vitalitetsstarter gror du i veldig liten grad nye celler. Du ville sikkert fått kortere lagtid, men det er ikke noe poeng i seg sjøl Og så skal moderne tørrgjær ikke ha ekstra oksygen tilført, sida den allerede har fulle lagre av membranråstoffer (ergosterol og nødvendige fettsyrer). Jeg trur du faktisk vil kunne gjøre mer skade enn godt.
 
Jeg er enig med @Kold Brygg , jeg trur ikke du trenger noen ekstra tiltak.

En vitalitetsstarter - du tenker antakelig på en SNS, som Conn og Beechum er forkjempere for? - ville uansett ikke hjulpet, så vidt jeg kan forstå. Tørrgjæren skal jo være maksimalt vital, og i en vitalitetsstarter gror du i veldig liten grad nye celler. Du ville sikkert fått kortere lagtid, men det er ikke noe poeng i seg sjøl Og så skal moderne tørrgjær ikke ha ekstra oksygen tilført, sida den allerede har fulle lagre av membranråstoffer (ergosterol og nødvendige fettsyrer). Jeg trur du faktisk vil kunne gjøre mer skade enn godt.
Takk for gode svar @Kold Brygg, @Steinar Huneide og @Finn Berger. Ga gass og satsa på at 3 pakker holder. Prøvde noke nytt i dag med "mash hopping". Stadig nye greier :)
 
Jeg kjøpte for en tid siden en apollo snubnose gjæringsdunk som jeg tenkte å av og til bruke som kombinert gjærings-og lagringstank men som jeg også ville kunne bruke for mest mulig oksygenfri overføring til flasker. I pakka jeg kjøpte var det en tappekran https://brewshop.no/produkt/fat-co2/tappetarn-og-tappekraner/picnic-tap-2-0-homebrewer-lab men jeg trenger også noe for å koble på en slange for flasking. Er det noe jeg trenger en slik: https://www.olbrygging.no/kegland/100189/ball-lock-for-øl-med-nippel-7-mm-slangenippel
 
Følger oppskrift frå Brülosophy, så er ikkje heilt sikker på ka eg held på med... Likevel er eg ganske sikker på at det blir øl
Jeg skriver under på det der:).

Dette gjelder vel nokså generelt innafor produksjonslivet. Ledelsen kan gjøre mye rart, men så lenge gutta og jentene på gølvet veit hva de holder på med, så blir det varer av det. Og våre ansatte har jo drevet i denne bransjen noen år:).
 
Hvordan rengjør folket silikonslange, flyteball og filter på fermzilla? Koke?

T
Bucketblaster koblet til ballock koblingen og har silikonslange og filter koblet til så blir dette vasket grundig innvendig (med PBW løsning eller lignende) samtidig som gjæringstanken blir vasket. Utvendig vask av delene er enkelt å gjøre manuelt.
 
Noen her som har erfaring med kjelesyrning av vørter med veldig høy OG? (1,100+) :p

Jeg har ikke kjelesyrnet høyere enn 1,066OG og det gikk lett som en lek, men skal strekke strikken for et artig brygg ;)
 
Følger oppskrift frå Brülosophy, så er ikkje heilt sikker på ka eg held på med... Likevel er eg ganske sikker på at det blir øl
Janet's Brown ale er forresten ikke bryggosofenes. Den er henta fra Zainasheffs Brewing Classic Styles (s.143), og han hadde den fra nå avdøde Mike "Tasty" McDole. Janet var Tastys avdøde kone, og denne brown ale'n hadde vært hennes favorittøl.

So the story goes.
 
Janet's Brown ale er forresten ikke bryggosofenes. Den er henta fra Zainasheffs Brewing Classic Styles (s.143), og han hadde den fra nå avdøde Mike "Tasty" McDole. Janet var Tastys avdøde kone, og denne brown ale'n hadde vært hennes favorittøl.

So the story goes.
Shit. Har selvfølgelig boka... Spørs om den må brygges flere ganger.
 
Gelatin før eller etter flytting av fat.
Skal flytte noen fat øl til et lokale der det skal arrangeres bryllup.
Tilsette gelatin i fatene 7 dager før flytting og overføre til nytt fat før de flyttes.
Eller.
Flytte fatene 2 dager før festen og tilsette gelatin i fatene der de skal stå og dermed slippe å overføre de til nytt fat.
 
Gelatin før eller etter flytting av fat.
Skal flytte noen fat øl til et lokale der det skal arrangeres bryllup.
Tilsette gelatin i fatene 7 dager før flytting og overføre til nytt fat før de flyttes.
Eller.
Flytte fatene 2 dager før festen og tilsette gelatin i fatene der de skal stå og dermed slippe å overføre de til nytt fat.
Har fatene stått lenge i ro der de står nå? Da ville jeg utvilsomt ha tappet om til nye fat før flytting, enten du hadde tilsatt gelatin eller ei - men klart resultatet blir enda bedre med. Da unngår du å ta med videre alt gammelt grums.
 
Har fatene stått lenge i ro der de står nå? Da ville jeg utvilsomt ha tappet om til nye fat før flytting, enten du hadde tilsatt gelatin eller ei - men klart resultatet blir enda bedre med. Da unngår du å ta med videre alt gammelt grums.
De fleste har stått en stund ja.
Det blir vel å tilsette gelatin før flytting.
 
De fleste har stått en stund ja.
Det blir vel å tilsette gelatin før flytting.
Støtter Jørgen i å stikke om til nye fat. Ellers får du et uklart øl. Evt kan det bli partikler i glasset om du bruker gelatin.

Purge fatet for luft ved å fylle starsanvann helt opp i lokket og trykke det over til annet fat og så sette samme trykk på fatet som det du skal stikke om fra. Så kobler du sammen gass og gass, øl og øl, sett ølfatet høyere enn det tomme og napp i sikkerhetsventil på det tomme så ordner tyngdekraften resten.
 
Tilbake
Topp