Tråden for dumme spørsmål.

Følger oppskrift frå Brülosophy, så er ikkje heilt sikker på ka eg held på med... Likevel er eg ganske sikker på at det blir øl
Janet's Brown ale er forresten ikke bryggosofenes. Den er henta fra Zainasheffs Brewing Classic Styles (s.143), og han hadde den fra nå avdøde Mike "Tasty" McDole. Janet var Tastys avdøde kone, og denne brown ale'n hadde vært hennes favorittøl.

So the story goes.
 
Janet's Brown ale er forresten ikke bryggosofenes. Den er henta fra Zainasheffs Brewing Classic Styles (s.143), og han hadde den fra nå avdøde Mike "Tasty" McDole. Janet var Tastys avdøde kone, og denne brown ale'n hadde vært hennes favorittøl.

So the story goes.
Shit. Har selvfølgelig boka... Spørs om den må brygges flere ganger.
 
Gelatin før eller etter flytting av fat.
Skal flytte noen fat øl til et lokale der det skal arrangeres bryllup.
Tilsette gelatin i fatene 7 dager før flytting og overføre til nytt fat før de flyttes.
Eller.
Flytte fatene 2 dager før festen og tilsette gelatin i fatene der de skal stå og dermed slippe å overføre de til nytt fat.
 
Gelatin før eller etter flytting av fat.
Skal flytte noen fat øl til et lokale der det skal arrangeres bryllup.
Tilsette gelatin i fatene 7 dager før flytting og overføre til nytt fat før de flyttes.
Eller.
Flytte fatene 2 dager før festen og tilsette gelatin i fatene der de skal stå og dermed slippe å overføre de til nytt fat.
Har fatene stått lenge i ro der de står nå? Da ville jeg utvilsomt ha tappet om til nye fat før flytting, enten du hadde tilsatt gelatin eller ei - men klart resultatet blir enda bedre med. Da unngår du å ta med videre alt gammelt grums.
 
Har fatene stått lenge i ro der de står nå? Da ville jeg utvilsomt ha tappet om til nye fat før flytting, enten du hadde tilsatt gelatin eller ei - men klart resultatet blir enda bedre med. Da unngår du å ta med videre alt gammelt grums.
De fleste har stått en stund ja.
Det blir vel å tilsette gelatin før flytting.
 
De fleste har stått en stund ja.
Det blir vel å tilsette gelatin før flytting.
Støtter Jørgen i å stikke om til nye fat. Ellers får du et uklart øl. Evt kan det bli partikler i glasset om du bruker gelatin.

Purge fatet for luft ved å fylle starsanvann helt opp i lokket og trykke det over til annet fat og så sette samme trykk på fatet som det du skal stikke om fra. Så kobler du sammen gass og gass, øl og øl, sett ølfatet høyere enn det tomme og napp i sikkerhetsventil på det tomme så ordner tyngdekraften resten.
 
Støtter Jørgen i å stikke om til nye fat. Ellers får du et uklart øl. Evt kan det bli partikler i glasset om du bruker gelatin.

Purge fatet for luft ved å fylle starsanvann helt opp i lokket og trykke det over til annet fat og så sette samme trykk på fatet som det du skal stikke om fra. Så kobler du sammen gass og gass, øl og øl, sett ølfatet høyere enn det tomme og napp i sikkerhetsventil på det tomme så ordner tyngdekraften resten.
Får ikke til å sette det fulle fatet høyere uten å skvalpe.
Men ingen dum ide å koble gass mot gass hvis en gjør det.
 
Driver og rengjør tappe linjer. Holder det å bare pumpe PNW gjennom og deretter Starsan,eller bør jeg linjene stå natten over fylt med PBW?
 
Driver og rengjør tappe linjer. Holder det å bare pumpe PNW gjennom og deretter Starsan,eller bør jeg linjene stå natten over fylt med PBW?
PBW skal ikke være i kontakt med plast mer enn 20 minutter, da starter det å tære. Det samme gjelder for så vidt Starsan..

Får ikke til å sette det fulle fatet høyere uten å skvalpe.
Så får det skvalpe litt da, så flytter du ølet til nytt fat om et par timer.
 
Driver og rengjør tappe linjer. Holder det å bare pumpe PNW gjennom og deretter Starsan,eller bør jeg linjene stå natten over fylt med PBW?
Jeg bruker pipeline. Funker fint og gir indikasjon på når linjene er rene da det ikke er fargeendring i væsken. Blander ut i riktig forhold og har på en trykksprøyte fra jula. En ball lock hann kobling kan skrus rett på denne. Må bare skru av dysen som sitter der. Har også en trykksprøyte med vann for skylling.

Lite tips er å snu hele trykksprøyten på hue om man vil blåse slangen ren for væske. Siden inntaket er i bånn av flasken vil du kjøre luft gjennom systemet etter skylling.
1000005191.jpg1000005190.jpg
 

Vedlegg

  • 1000005190.jpg
    1000005190.jpg
    292,2 KB · Sett: 4
Jeg bruker pipeline. Funker fint og gir indikasjon på når linjene er rene da det ikke er fargeendring i væsken. Blander ut i riktig forhold og har på en trykksprøyte fra jula. En ball lock hann kobling kan skrus rett på denne. Må bare skru av dysen som sitter der. Har også en trykksprøyte med vann for skylling.

Lite tips er å snu hele trykksprøyten på hue om man vil blåse slangen ren for væske. Siden inntaket er i bånn av flasken vil du kjøre luft gjennom systemet etter skylling.
Vis vedlegget 67775Vis vedlegget 67777
Takk, så du pumper bare gjennom i under 1 minutt da? Men er det farlig å ha PBW for lenge i systemet? (Tæring på plast) Kan det starte en prosess som ikke lar seg stoppe eller gjelder bare dette når PBW er i kontakt med plasten?
 
Takk, så du pumper bare gjennom i under 1 minutt da? Men er det farlig å ha PBW for lenge i systemet? (Tæring på plast) Kan det starte en prosess som ikke lar seg stoppe eller gjelder bare dette når PBW er i kontakt med plasten?
Pumper pipeline gjennom til det kommer rosa væske ut av krana. Dette tar ikke mange sekundene. Lar det stå i 5 minutter før jeg åpner krana igjen. Da er ofte væsken blitt klar eller brun pga drit i systemet. Lar renne til rosa farge igjen og lar stå i nye 5 min. Gjentar til væsken ikke endrer farge.

Mener pipeline er klorbasert, som også kan være litt hissig mot enkelte plasttyper men her er det ikke snakk om lang kontakttid og med god skylling av vann etterpå så har ikke jeg hatt problemer. Mye mulig John guest koblinger er kompatible med klor også. Usikker.

Før skylte jeg linjene med pbw og vann før jeg satt inn linjer som ikke var i bruk med Star San. Dette har spist opp ganske mange John guest koblinger. Hvis jeg desinfiserer tappelinjene før bruk så gjør jeg det rett før jeg kobler på ølet.
 
Flaskene mine har fått for mye CO2 - 3 bar, skal være 1.8…. De kjøles nå ned til 1 Celsius og jeg skal jekke korkene pite lite i morgen, la det stå en time og setter på nye korker. Er 1 time nok?
 
Du får ut mer CO2 raskere ved høyere temp, men det er kanskje også mer risky
Ville prøvd med et par flasker først
Da kan du teste 1, 2 og 4 timer osv. Se hva som blir best
 
Har en flaske med manometer - starter med 1 time, lukker igjen og sjekker trykket inn i flasken når temp er tilbake på 20 Celsius.
 
Jeg tror når jeg tenker meg om jeg ville brukt tid som variabel. Kan skumme litt mye hvis de er for varme og 3 bar i flaska
 
Har lyst til å bruke gjærkaka fra en golden ale gjæret med Wlp 005.
Men jeg har brukt gelatin som klaringsmiddel . Og gelatinen vil jo ligge igjenn sammen med gjæra. Har det noe å si ?
 
Tilbake
Topp