Tråden for dumme spørsmål.

Brygger et APA kit fra youngs. Ekstrakt. Det står når SG er 1.010 skal jeg tilsette humle. Målte det idag men er fortsatt endel gjær på toppen av ølet. Skal jeg bare ta det helt med ro og vente noen dager?
Hva sier settet om gjæringstid? Jeg pleier å tørrhumle når det er 6 dager igjen. It stort sett gjæres det meste ferdig på fjorten dager.
 
Hvis man har gjæret et (belgisk) øl på relativt høy temperatur (24-25 grader), er det da vanlig at karbonering tar lenger tid enn vanlig hvis den skjer på lavere temperatur (ca 21 grader)?

Grunnen til at jeg spør er at jeg etter 3-4 dager ofte har god karbonering, men i dette tilfellet var det svak karbonering etter 4 dager og gjæren ser ut til å bunnfalle lett på flaskene.
 
Hvis man har gjæret et (belgisk) øl på relativt høy temperatur (24-25 grader), er det da vanlig at karbonering tar lenger tid enn vanlig hvis den skjer på lavere temperatur (ca 21 grader)?
Er vel stor sjanse for at gjæren trekker dyna over hodet når temperaturen synker flere grader …?
 
Ja, men det samme skjer jo ved cold crash? Det er vel vanlig også ved flasking, og gjæren våkner vel til liv igjen når den får smaken av karboneringssukkeret. Eller?

Selv coldcrashet jeg ikke, men senket temp til garasjetemp (ca 13-14 grader) siste døgn før flasking.
 
Ja, men det samme skjer jo ved cold crash? Det er vel vanlig også ved flasking, og gjæren våkner vel til liv igjen når den får smaken av karboneringssukkeret. Eller?
Men cold-crashet du? Tror det er forskjell på å gå fra 24 til 4 til 21, enn å gå fra 24 til 21. Med CC tvinger du gjæren i dvale, og så vekker du den igjen.
 
Nei, gikk for en "semicoldcrash" til garasjetemp på ca 13-14 grader. Har ikke mulighet for annet. Noe karbonering har det jo blitt, men ikke nok til å forme annet enn et svært tynt skumlag.
 
Nei, gikk for en "semicoldcrash" til garasjetemp på ca 13-14 grader. Har ikke mulighet for annet. Noe karbonering har det jo blitt, men ikke nok til å forme annet enn et svært tynt skumlag.
Mye alkohol? Da tar det gjerne litt lengre tid.
 
Nei. Rundt 5%. Regner egentlig med at jeg bare er godt vant med karboneringshastigheten fra i sommer. Jeg får teste igjen når det nærmer seg 2 uker.
 
Ville rørt den ned. Siden du har hatt opp lokket og sluppet til oksygen vil humla oksidere hvis den ligger slik over tid. Etterhvert blir den brun, ufint.
 
Fikk jo beskjed her at det bare var å kjøre på.. I tillegg står det at jeg skulle ha i humla når jeg målte 1.010 som jeg målte dagen før jeg hadde i...
 
Tilbake
Topp