*seuskyldigitaketplystreblunkesmiley*Laserskrevne etiketter = tjuvprinting på jobb...?
*seuskyldigitaketplystreblunkesmiley*Laserskrevne etiketter = tjuvprinting på jobb...?
Ja, hadde en tripel på 25 grader som fortjente litt hvile på kaldere temperaturer etterpå. Men ville ikke ha luft sugd inn, så tilsatte en humlet starter av WLP838 da det var på seks grader, og det ble ganske fort positivt trykk i gjærlåsen igjen. Kan anbefale å teste det, tror Duvel gjør noe sånt også.Interessant problemstilling! Syns jeg husker at @bjartenataas (tror jeg) som pitchet lagergjær på slutten av et ale-brygg.. fant ikke tråden nå, så usikker på om det er relevant
Elektronikken i sånne netthandelen bryggere er i beste fall ubrukelig, i verste fall dødelig. kokte en pils på min (en 60l) døde etter 30 min kok gav da 63 volt ut i selve tønna... ikke dødelig, bare smått irriterende. sleit ut alt av elektronikk og kjørte på med SSR og PID, nå funker det konge.Hei noen som vet om dette er sikringen i netthandelbryggeren. Denne delen som sto midt inni. Og om det går an og få tak i ny. Det kommer bare opp Error når eg prøver og starte den alt annet ser greit ut inne i bunnen er 30 liter bryggeren
Ja. Kortere kontakttid med oksygen. Fatet purger du.Skal coldcrashe ferdigjæret øl og planla å begynne i dag. Gjæringsdunken jeg bruker er en 30 liters Speidel dunk, benytter blowoff tube ned i en liten flaske med starsan som gjærlås. Er som alltid litt nervøs for at det suges inn starsan når temperaturen går ned til cc temp. Har muligheten for å stenge av ventilen til blowoff tuben og dermed ikke slippe inn luft under cc, dog ender jeg vel opp å slippe inn luft når jeg fater om noen dager. Er det noe poeng i å sperre av?
Sett den på 0 grader slik at du holder gjæren i sjakk, så burde det vel gå bra. Men kanskje ikke helt heldig med tanke på oksygen.Jeg skulle flaske en pils i dag, men pga uforutsette hendelser kom jeg ikke lenger enn å stikke om/blande inn sukker til karbonering. Hva skjer om jeg lar dette stå til i morgen/overmorgen? Blir det flat pils? Trenger jeg blande inn mer sukker?
Formel er:Hvis man blander sammen to væsker med ulik SG, hvordan beregner man ny SG?
F.eks 25 liter med SG 1,050 blandet med 7 liter med SG 1,030.
Ref strømme ned til naboen... jeg har nabobryggeri.... burde fått til noe sånt, men er motbakke gitt. kjør lite problem liten hammer, stort problem stor hammer, løser alt. knapp opp øverste knappen og la det stå til, vil oftest gå bra. ta katastrofene når de kommer er mitt tips. krisemaksimering fører bare til angst og tomme ølfat er min erfaring@Finn Berger ref "mitt bryggeri" - tråden: Hvor mener du gjøringsbøtter ryker? Og snakker du da om vanlige dunkene fra bryggselv eller hva? Og når ryker dem? (mens du er tilstede håper jeg?)
Har et snev av frykt for at alt skal flomme utover leiligheten og ned til naboer under. Ref Murphys lov osv. Av alle tabber som er mulig å begå så er det snart den eneste jeg ikke har utført ennå.
Godt spørsmål og jeg har ikke fasit. Hvitt sukker er lettfordøyelige greier og ville ikke følt meg trygg på at det ikke ble spist noe før det ble kjølt ned, eller at spisingen umulig kan fortsette ved "kjøleskapstemperatur" for den saks skyld. Derfor ville jeg enten oversett de uforutsette hendelsene og flasket i kveld likevel, eller dersom det ikke er mulig: La sukkeret gjære ut (4 dager til ca?) og så gjenta. Eller er evt fating en mulighet?Sett den på 0 grader slik at du holder gjæren i sjakk, så burde det vel gå bra. Men kanskje ikke helt heldig med tanke på oksygen.
Ref strømme ned til naboen... jeg har nabobryggeri.... burde fått til noe sånt, men er motbakke gitt. kjør lite problem liten hammer, stort problem stor hammer, løser alt. knapp opp øverste knappen og la det stå til, vil oftest gå bra. ta katastrofene når de kommer er mitt tips. krisemaksimering fører bare til angst og tomme ølfat er min erfaring
Nais! Takker og bukker.Formel er:
(LiterVørter1*SGvørter1 + LiterVørter2*SGvørter2) / (LiterVørter1+LiterVørter2)
Så i eksempelet ditt:
(25*50 + 7*30)/(25+7) =45,625 , eller ca 1,046 om du vil
Sett den på 0 grader slik at du holder gjæren i sjakk, så burde det vel gå bra. Men kanskje ikke helt heldig med tanke på oksygen.
Etter mesking koker jeg. Den kokte vørteren siler jeg over i gjæringskaret. Enkelte eksperimenter tyder på at siling er valgfritt, men jeg velger å fjerne en del humlegrums gjennom siling.Hva gjør folket etter mesking, heller dere vørteren rett i gjærings karet, eller siler dere?