Man står i fare for lav enzymaktivitet i tynn mesk
Man står i fare for lav enzymaktivitet i tynn mesk
Humle tilsette ved tapping av vørter i kokekjelen, altså når du begynner å tappe fra mesken.Da kommer et nytt dumt spørsmål. Hva er First Wort Hopping, har prøvd å spørre dr.google, men forstår det ikke helt. Har ikke brygget noe enda, men det står i oppskriften. Betyr det at humle skal tilsettes før koking?
Da kommer et nytt dumt spørsmål. Hva er First Wort Hopping, har prøvd å spørre dr.google, men forstår det ikke helt. Har ikke brygget noe enda, men det står i oppskriften. Betyr det at humle skal tilsettes før koking?
Humle tilsette ved tapping av vørter i kokekjelen, altså når du begynner å tappe fra mesken.
Handler ike om kjele.Kanskje det er noe jeg ikke helt har forstått, men skal bruke samme kjele for mesk og koking,skal ikke tappe, bare trekke ut malten?
Handler ike om kjele.
Når du er ferdig med mesking - tilsett humle - så oppkok. Det er FWH. (Aldri gjort det selv)
Nettopp.Handler ike om kjele.
Når du er ferdig med mesking - tilsett humle - så oppkok. Det er FWH. (Aldri gjort det selv)
Takker, et nybegynner spørsmål til. Skal gjær tilsettes så nær gjæringstemperatur på vørster som mulig, tenker da på en pils som skal gjæres på 10gr.
Ja - og det er en generell regel. Start gjerne litt lavt i forhold til gjæringstemperaturen, også, og la den så stige dit. Det er ingen fordel at gjæren
Så om anbefalt temperatur skal være 10gr, så bør enn begynne på 8 gr? Hvor har dere montert kjøleskap for undergjæring, i stabil innetemperatur eller i uoppvarmet kjeller/garasje? Har temp kontroller som skal koples opp?
Det blir bra skal du se. Du lager nok ikke det perfekte øl på første brygg, men du lærer. på andre brygg lærer du enda mer osv. Kunne du lese deg til å brygge det perfekte øl på første forsøk, hvor morro er det da? prøve å feile det er mye mer gøy, tro meg jeg feiler mer enn jeg lykkes, og jeg storkoser meg med bryggingenDa er det aller første gjæringskaret satt i kjøleskapet. Som med alt enn ikke har gjort før så var det noen innkjøringsproblemer.
Følgte oppskriften og begynnte med 25l for mesking, etter mesking skylte jeg inn slik det var 28l før kok. Når jeg tappet over i gjæringskar var det bare 22l. Det ble kokt i 90min. Målte OG til 1050 etter kok. Burde jeg tilsatt vann i slutten for å kompensere for væsketapet?
Hva skulle OG være? Syns dette høres ganske normalt ut. 28l minus 15 % av damping = 23,8. Så litt tap til trub osv skulle gi rundt 22l.Følgte oppskriften og begynnte med 25l for mesking, etter mesking skylte jeg inn slik det var 28l før kok. Når jeg tappet over i gjæringskar var det bare 22l. Det ble kokt i 90min. Målte OG til 1050 etter kok. Burde jeg tilsatt vann i slutten for å kompensere for væsketapet?
Ligg til en liter i krymp etter nedkjøling og, så syns jeg faktisk det er ganske så respektabelt.Hva skulle OG være? Syns dette høres ganske normalt ut. 28l minus 15 % av damping = 23,8. Så litt tap til trub osv skulle gi rundt 22l.
Ligg til en liter i krymp etter nedkjøling og, så syns jeg faktisk det er ganske så respektabelt.
Om jeg ikke har misforstått i noen år, så er batch size, eller de 25 literne du har forventning om, den mengden vørter som er i kokekaret når du skrur av strømmen, før kjøling og overføring til gjæringskar.Ølsettet var for 25l. Bør det ikke da være 25l etter oppkok? OG skulle være mellom 47-50