Tråden for dumme spørsmål.

Knusktørr som i mellom 8 og 10.. er allerede på 6 og forsvinner sikkert mere ned.. joda tørr var jo planen, men blir vel overdrevent tørt dette?



Sent from my iPad using Tapatalk

Nesj. Trenger ikke det. Ikke ta konstruerte sorger på forskudd :) Kan godt være at den ikke dropper spes lengre ned, samtidig så er det mange andre faktorer som spiller inn på hvor tørt det vil oppleves, FG er bare en av de faktorene. Ikke tukle med noe du ikke vet hvordan blir, før du vet hvordan det har blitt, er mitt tips.
 
Ikke tukle med noe du ikke vet hvordan blir, før du vet hvordan det har blitt, er mitt tips.[/QUOTE]

Dette er det bra du gjentar noen ganger.. blir fort rastløs da realiteten ikke stemmer med teorien på arket! Skal la det stå til. [emoji1309]
Takk igjen


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Ikke tukle med noe du ikke vet hvordan blir, før du vet hvordan det har blitt, er mitt tips.

Dette er det bra du gjentar noen ganger.. blir fort rastløs da realiteten ikke stemmer med teorien på arket! Skal la det stå til. [emoji1309]
Takk igjen


Sent from my iPad using Tapatalk[/QUOTE]

FG på papir for et øl som du ikke har brygget før er uansett bare en våt finger i luften. Hvis du har brygget det ca samme flere ganger, først da kan du plukke opp avvik fra normen underveis i gjæringen.
 
Dette er det bra du gjentar noen ganger.. blir fort rastløs da realiteten ikke stemmer med teorien på arket! Skal la det stå til. [emoji1309]
Takk igjen


Sent from my iPad using Tapatalk

FG på papir for et øl som du ikke har brygget før er uansett bare en våt finger i luften. Hvis du har brygget det ca samme flere ganger, først da kan du plukke opp avvik fra normen underveis i gjæringen.[/QUOTE]

Sant. Det var dette som kom ferdig blandet i en sekk fra maltmons. Så ut til å ha pale, pils, hvete og noe lyst spesialmat .. en dash havre?
Antok nok det var litt mere spesialmat enn det faktisk var. Stashet så opp med noe rester av vienna , pale og pils som jeg hadde (kanskje en 600-700g totalt og noen never havre) Kalkulerte på å meske lavt. Med 64c 40min og 65 i 20min.) Vørten lukter og smaker Nice. Hissig gjær som skulle ta ca 82% att. Regnet derfor jeg meg til sub ca 1,010. Den har imidlertid gått til 89%!Steike!
Neste gang blir det å sette sammen gristen så man vet hva man har.
Evnt bare slutte å tulle å følge oppskriften på settet.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Pfft. 1008 eller 1006 er vel i samme område. Jeg flasket akkurat en øl der bryggeprogrammet beregnet FG på oppskriften til 1012. Faktisk FG endte på 1026. (Jeg hadde riktignok mesket høyt i temperatur, men trodde ikke forskjellen var så stor).
 
Har du helt det ut? Jeg synes dette bare ser ut som gjær som har nektet å falle til bunns, noe som skjer av og til og ikke er noe å bekymre seg for.

Hei, takk for svar :)
Jepp, den gikk i dass. Luktet og smakte litt snedig også. Har alltid tidligere fått en fin gjærkake i bunn på karet, men her var all gjæren klumpete og svevde rundt i ølet som om karet var ristet litt på. Så jeg tok ingen sjangser, da det jeg tappet var bare grums, og det skulle flaskes.

Mulig du har rett med gjæren. Er første brygget jeg har opplevd dette med.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vet ikke om dette er rette tråden å spørre men.... jeg får beskjed om at jeg har for lite minne på mobilen til å laste opp bilder i forumet? Tips???
 
Vet ikke om dette er rette tråden å spørre men.... jeg får beskjed om at jeg har for lite minne på mobilen til å laste opp bilder i forumet? Tips???

Frigjøre minne på telefonen ved å slette eventuelle apps, bilder og musikkfiler som ikke er i bruk.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Prøvde min første gjærvask i går, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg hadde 12 liter til gjæring, tappet på flasker og hadde et fint lag i bunnen klar for vasking. Dette handler om Yeast Bay Sigmund's Voss Kveik, og fra tidligere oppdyrking av den så vet jeg at den bunnfaller utrolig raskt når den ikke er aktiv.
Jeg tilsatte en liter sterilt vann (hadde nesten ikke noe øl igjen på toppen av gjærkaka). Jeg svisjet det litt rundt, og fikk med det meste av gjærkaka i en slush av gjærvann.

Jeg helte over i to litersglass og fikk en del til overs som gikk i vasken. Problemet er at det ikke er noe skille i bunnfallet. Det er ikke noe tydelig "grums" som bunnfaller før gjæren. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Nå står glassene i kjøleskap og bunnfaller mer. Det ser ut som omtrent 50/50 fordeling av "klar" væske og bunnfalt gjær.

Råd om hvordan jeg kan fortsette?
 
Prøvde min første gjærvask i går, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg hadde 12 liter til gjæring, tappet på flasker og hadde et fint lag i bunnen klar for vasking. Dette handler om Yeast Bay Sigmund's Voss Kveik, og fra tidligere oppdyrking av den så vet jeg at den bunnfaller utrolig raskt når den ikke er aktiv.
Jeg tilsatte en liter sterilt vann (hadde nesten ikke noe øl igjen på toppen av gjærkaka). Jeg svisjet det litt rundt, og fikk med det meste av gjærkaka i en slush av gjærvann.

Jeg helte over i to litersglass og fikk en del til overs som gikk i vasken. Problemet er at det ikke er noe skille i bunnfallet. Det er ikke noe tydelig "grums" som bunnfaller før gjæren. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Nå står glassene i kjøleskap og bunnfaller mer. Det ser ut som omtrent 50/50 fordeling av "klar" væske og bunnfalt gjær.

Råd om hvordan jeg kan fortsette?

Jeg tror du bare må bruke mer vann. Gå opp til 3 liter. Da vil trub av ulike slag ramle ned relativt fort, og så kan du helle av til videre bearbeiding den væsken som gjæren fremdeles svever rundt i.

Dette med forbehold om at jeg ikke har noen erfaring med å vaske kveik. Kan hende den bunnfeller spesielt raskt, men jeg har vondt for å tro det. Hvis du virkelig har fått finfordelt den ordentlig, skulle den holde seg svevende lenge nok til at du får skilt trub'et fra den.
 
Tilbake
Topp