Har dyrket opp wlp830 som jeg splitter i to linjer, som tilsammen skal bli seks øl.
#1: Nordtysk pilsner - Munich Dunkel - Doppelbock
#2: ?? - Vienna - Doppelbock
Hva kan jeg dytte inn som nr 1 i linje #2?
Kellerbier? En av mine favoritter for tida, dvs. en lys kellerbier.
Nja, det frister egentlig ikke helt. Prøver å øve litt på lagerteknikk, og kellerbier er jo ikke helt det jeg er ute etter. Tåkete og lite co2 bl.a.
Viena lager, evt. vienna amber lagerHar dyrket opp wlp830 som jeg splitter i to linjer, som tilsammen skal bli seks øl.
#1: Nordtysk pilsner - Munich Dunkel - Doppelbock
#2: ?? - Vienna - Doppelbock
Hva kan jeg dytte inn som nr 1 i linje #2?
Viena lager, evt. vienna amber lager
Schwarzbier?
håper selvfølgelig du tar innleggene mine ironisk![]()
Hadde jeg laget schwarzbier ville jeg vært forsiktig med den svarte malten.
Og kanskje litt uforsiktig med OG
Men kjenner jeg deg rett så blir det etter nok boka![]()
Hadde jeg laget schwarzbier ville jeg vært forsiktig med den svarte malten.
Og kanskje litt uforsiktig med OG
Men kjenner jeg deg rett så blir det etter nok boka![]()
Jeg ser jeg sliter litt med å differensiere en schwarzbier fra bock, eller doppelbock. OG er jo en grei forskjell, men smaksmessig virker det av det jeg har lest som litt av det samme. Kanskje mørkere farge, men det er liksom 1% mer carafa sp 3 i gristen, resten ser det ut til at jeg kan ha prosentmessig helt likt fra bock og doppelbock (de to er like hos meg nå, er 1% carafa sp3 som skiller de), så basically er jeg nå på en svak doppelbock for å lage schwarzbier). Jeg må kjøpe noen svarte og noen klassiske bocks og sammenligne litt.