Enda et muligens dumt spørsmål. Påvirker defoam skumfastheten?
Bakgrunn for spørs er min tørre stout, som ble best i NM av tørre stout, 3. plass i klassen Porter og Stout.
Kritikken fra dommerne (som var imponerende like) var for dårlig skumfasthet og for mye karbonering.
Det med karbonering er lett å ordne. Men det vil vel påvirke skumdannelsen negativt.
Fra denne Kultgen.pdf, så endret jeg på oppskriften med mer svart malt og maltet bygg.
Prøvesmakte et test brygg av den nye mot den innleverte og så til min overraskelse at orginalen hadde mere skum og høyere skumfasthet. (Ja, glassene var vasket i oppvaskmaskin + manuelt med Zalo og 5 minutter i StarSan).
Så, lurer egentlig på om lagringstid kan være en viktig faktor?
Og igjen, vil defoam ha negativ effekt?
Bakgrunn for spørs er min tørre stout, som ble best i NM av tørre stout, 3. plass i klassen Porter og Stout.
Kritikken fra dommerne (som var imponerende like) var for dårlig skumfasthet og for mye karbonering.
Det med karbonering er lett å ordne. Men det vil vel påvirke skumdannelsen negativt.
Fra denne Kultgen.pdf, så endret jeg på oppskriften med mer svart malt og maltet bygg.
Prøvesmakte et test brygg av den nye mot den innleverte og så til min overraskelse at orginalen hadde mere skum og høyere skumfasthet. (Ja, glassene var vasket i oppvaskmaskin + manuelt med Zalo og 5 minutter i StarSan).
Så, lurer egentlig på om lagringstid kan være en viktig faktor?
Og igjen, vil defoam ha negativ effekt?
Sist redigert: