Akkurat krystallklart øl tror jeg blir vanskelig, men ellers er dette gjørbart. Mulig du også kan lure inn CC om du mener det trengs (jeg flasker og karbonerer naturlig og bruker ikke CC).Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.
Jeg har en gammel expressoppskrift jeg har brygget noen ganger, der jeg gjæret med US-05. 18 grader i skapet under stormgjæring og opp på 20 grader resten gjorde at jeg var ferdig i gjæringskaret på 9 dager. Sjekket selvsagt at det både så ferdiggjæret ut og at FG var stabil og noenlunde nær planlagt FG. Resten av prosessen blir som du har planlagt. Med min naturlige flaskekarbonering hadde jeg drikkeklart øl på 14 dager på den måten.
Sist redigert: