V
Vikar valsson
«Once the fermentation is complete, add the cider essence into the fermenter and stir well with a sanitised spoon, refit the lid and airlock and leave to stand for 24 hours to allow the yeast to resettle befare bottling»
Dette er punkt 8 i en mangrov jacks cider. Jeg må omstikke cideren uansett pga gjæringskar uten kran. Burde jeg tilsette essensen i gjæringskaret det allerede står i og vente 24 timer før jeg omstikker og flasker, eller kan jeg omstikke cideren til gjæringskar med kran og ha i essensen og røre godt om for å så flaske nesten med en gang?
Sånn jeg forstår det skal man vente 24 timer sånn at gjæret kan legge seg i bunn igjen?
Dette er punkt 8 i en mangrov jacks cider. Jeg må omstikke cideren uansett pga gjæringskar uten kran. Burde jeg tilsette essensen i gjæringskaret det allerede står i og vente 24 timer før jeg omstikker og flasker, eller kan jeg omstikke cideren til gjæringskar med kran og ha i essensen og røre godt om for å så flaske nesten med en gang?
Sånn jeg forstår det skal man vente 24 timer sånn at gjæret kan legge seg i bunn igjen?