Smaksettes best med humleTips til smaksetting av APA / NZPA?
Splitter batch med mango i en, men den siste? Har tenkt litt på bringebær, men..
Har lyst på noe «svært fruktig»Smaksettes best med humle![]()
Igjen: humle. New Zealand. Nelson feks.Har lyst på noe «svært fruktig»![]()
Antall gram tørrhumling?Igjen: humle. New Zealand. Nelson feks.
Det er ikke et hardtslående argument, men jeg synes lagere ikke skal ha bunnfall. Det føles ikke riktig selv om de er mørke.Hei,
Har brygget 12 liter med juleøl (doppelbock), OG 1,069.
Har stått tre uker på 10C, gjæret med w-34/70. OG virker stabil på 1,018.
Lurer på om jeg skal karbonere det på fat, for så å flaske med beergun. Eller om jeg skal karbonere på flaske. Ser ulemper og fordeler med begge, så hvis noen har noen tanker, vil jeg gjerne høre dem.
Smak og behag. Nelson er punchy greier, setter karakter selv i små mengder. Start med 1g/l og se hva du synes.Antall gram tørrhumling?
iKegger i Tyskland:Har lyst på en sånn. Hvor kjøper jeg?
Flow Control Ball Lock Disconnect, Flow Restrictor, for Balancing Beer Lines, Pressure Length
Shit! Frakten er jo dyrere en tingen!iKegger i Tyskland:
Flow Control Liquid Disconnect
25 i frakt. The Malt Miller har også, men de har blitt dritdyre på frakt.
Hos Ølbrygging (fra 5. juli): Flow control Ball Lock Disconnect rustfritt stål - Ølbrygging ASHar lyst på en sånn. Hvor kjøper jeg?
Flow Control Ball Lock Disconnect, Flow Restrictor, for Balancing Beer Lines, Pressure Length
Aha, da vet jeg det, har nok 5-6 grader i mitt skap, så på 12l var det perfekt etter 48 timer, nå har det stått på 0.8 i en uke og 19l nærmer seg perfekt, mange takk for oppklaringenHelt normalt. Når man tvangskarbonerer et mindre volum går det fortere. 2 bar i 2 døgn på 2 grader-regelen gjelder for fulle 19 liters fat.
brygger en pils, mest som en test av min nye styring (craftbeerpi).
Men blir veldig usikker ang tørrhumling av denne. Har i utgangpunkt satt 20g Polaris i skjema, men ønsker IKKE noen mint smak/aroma.
forslag?
Original Gravity: 1.044
Final Gravity: 1.007
IBU (Tinseth): 36
Color: 5.9 EBC
Mash
Temperature 65 °C 60 min
Mash Out 75 °C 10 min
Malts (4.5 kg)
3.5 kg (77.8%) BestMalz Pilsen Malt Grain 3.5 EBC
1 kg (22.2%) Wheat Flaked Grain 3.2 EBC
Hops (50 g)
10 g (21 IBU) Polaris 18% Boil 60 min
10 g (10 IBU) Polaris 18% Boil 15 min
10 g (4 IBU) Polaris 18% Boil 5 min
20 g Polaris 18% Dry Hop 3 days
Yeast
Fermentis W-34/70 Saflager Lager
Fermentation
Primary 13 °C 14 days
Primary 14 °C 1 days
Primary 15 °C 1 days
Primary 19 °C 1 days
Cold Crash 5 °C 7 days
Enig. Lagde en single hop med Polaris og det ble tannkrem.Da ville jeg byttet humla hvis du ikke vil ha mint.