1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. OleKriF

    OleKriF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Satte en 1,5 L starter i går som jeg skal bruke i kveld. Tenkte først å hive alt i gjæringskaret men fant ut jeg skulle sette den kaldt en times tid nå. Ser at den allerede har skilt seg godt selv om vørteren ikke er like klar som den blir etter en halv dag.
    Skal jeg dekantere eller helle alt i? Skal i utgangspunktet ha mer enn nok gjærceller i den.
     
  2. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Mangrove jacks Passion&Peach, 5 uker siden tapping, lite smak, mer som en sprudlende hvitvin eller noe i den retningen. Regner med at etter 5 uker så skal de meste ha utviklet seg av smaker? :(
     
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    La den stå kaldt til i kveld - og så tømmer du forsiktig bort mest mulig av den klare delen.
     
    OleKriF liker dette.
  4. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    20190615_160715.jpg
    Noen som har forslag til øl som kan passe til denne. Anså dette som et dumt spørsmål.
     
    loebrygg liker dette.
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Dubbel
     
    Daggis liker dette.
  6. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Kjerringa liker «nesten» Pale Ale. Smaksmessig er den kjempegod, men liker ikke bitterheten. IBU på 25-30. Hva er egentlige en Pale Ale uten bitterhumle i kok? Ale?
     
  7. mr blonde

    mr blonde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    American blonde ale?
     
  8. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Droppa øl'et jeg og tok en Chianti Classico til risottoen.
     
    LarsUlv og loebrygg liker dette.
  9. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har en kegerator med tre kraner. To av de drypper fra tuten nå, men gir seg etter et minutt når krana er lukket. Der er intertap med flowcontrol. Noen måte å overhale på? Kranene er cirka et år gamle. Er andre typer bedre?
     
  10. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    *Elendig på å søke*

    LME kit har en ferdig ABV på 4.4%
    Tilsetter 300g brew enhancer og frukt med totalt 210g sukkerinnhold.
    Er det noen enkel måte å regne ut ny ABV?
     
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med litt kløning kan du finne det ut ved å bruke disse to kalkulatorene:
    All Grain OG, FG, ABV Calculator - Brewer's Friend
    Alcohol By Volume ABV Calculator - Brewer's Friend

    I et 25 liters brygg vil du få i underkant av 1% høyere alkoholprosent. (Jeg forutsetter at brew enhancer er 50% DME og 50% druesukker. Du har da 150 gram av hver, og i tillegg 210 gram vanlig sukker. Litt komplisert blir det, men ikke så vanskelig:).)
     
  12. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Dette høres rart ut. Har ingen problemer med mine 5 intertap kraner med flowcontrol. Bortsett fra at stouttuppen drypper en god stund da pga utformingen. Det er vel bare å demontere å se... vet også at de selger paksningssett til intertap på bla bryggselv..
     
  13. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fant pakningssettet, kommer nok til å kjøpe hvis det ikke var forbipasserende. Tok av kranene og rengjorde litt med lunkent vann, holder bedre nå.
     
    Ekornskurken liker dette.
  14. peram

    peram
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Fulgte msevlands anbefaling men rakk bare en 1 liter starter på 1.020... Ser dog ut som om det holdt. Video er fra 16 timer etter pitch...



    peram
     
    msevland liker dette.
  15. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skulle tappe meg et glass i går kveld, 19l fat med piknik kran, men for første gang opplevde jeg at 1/3 av glasset blei skum. Jeg er nok nede på de siste 2-3 literene og har derfor en mistanke om at det er humlerester som er synderen, ble litt grådig under tapping:oops:

    Har mine mistanker rot i virkeligheten? I så tilfelle hvor er det humlerusk pleier å legge seg? Om dere tror det er andre grunner til skum, opplys meg gjerne.

    Har hatt samme trykk 1.1bar hele veien og har flere fat tilkoblet med samme type piknik kran uten skumproblem.
     
  16. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Opplever at humlerester kan skape problemer på de første glassene fra et fat - mot slutten er alt slikt rusk tappet bort, og ikke et problem lenger.
    Men 1,1 bar høres muligens litt høyt ut som serveringstrykk..? Jeg har ihvertfall funnet at det lønner seg å ligge litt under en bar i forhold til skumproblematikk..
     
  17. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hmm, har brukt det samme trykket siden jeg begynte med fat for noen uker siden, har tømt 3 fat siden den gang, men de fatene har vært 12l, vet ikke om det er av betydning. Og det er jo bare nå, helt på slutten fatet at problemet har oppstått.

    Og som jeg nevnte jeg har et 12l fat med Hefe koblet til samme trykk og kran, og hær opplever jeg null problemer.

    Fatene står i forskjellige høyder i det samme kjøleskapet, så kanskje 19l holder en lavere temperatur, 12l står nederst sammen med CO2 flaska der det en gang var en grønnsakskuff, kan det ha noe å si?
     
  18. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Om du har temperaturforskjell kan det sikkert bety noe.. mine fat står på samme nivå i en fryseboks. Anbefaler deg å gå litt ned på serveringstrykk - som en begynnelse..
     
    Kloakk liker dette.
  19. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det skal jeg gjøre, mange takk :)
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Trenger å lage et hull i veggen på en fryseboks for gjennomføring av tappelinjer. Noen som veit hvordan jeg finner ut hvor jeg kan gjøre dette uten å ta kjølerøra?
     

Del denne siden