Finn Berger
Moderator
Okei, nå har jeg tørrhumlet en Australian pale ale. Jeg valgte å ikke bruke en humlepose denne gangen, fordi jeg ikke ville miste noe smak (da det var en fast mengde med i et kit jeg kjøpte)
Nå lurer jeg på om jeg faktisk får fjernet det,
gjæret jeg bruker gjærer i toppen og fra utsiden av karet ser det ut til at humlen også ligger der. (men vil ikke åpne å se).
Har Google dette men alt jeg fikk ut av det var noen som nevnte "cold crashing", I et par dager ville fungere. Er det bare å kjøle ned ølet før flasking så det synker?
Eller om det er noe annet å gjøre.
Jeg skal flaske til søndag så jeg svetter litt pga dette.
Litt seint, kanskje, men: En enkel måte å bryte opp den kaka som flyter oppå ølet på, er å ta tak i kanten på karet, og vri det raskt rundt sin egen akse et par ganger. (Ikke en full runde, altså, bare en kort, rask bevegelse.)