Tråden for dumme spørsmål.

Det er litt over 550 poeng pr pakke hvis vi sier 25L. Du får dessverre ikke bedre svar ut av meg enn å måle det iallefall. Kan hende andre er mer informative enn meg :)
 
S-33 har brukt å gi rundt 80% utgjæring hos meg. Har ikke brukt den på et års tid. Naboen brygger med den hver gang, han lager kun export pils. Ingen problemer med utgjæring hos han.

Forresten glem det, jeg tenkte på S23. S33 har jeg ingen erfaring med.
 
S-33 har brukt å gi rundt 80% utgjæring hos meg. Har ikke brukt den på et års tid. Naboen brygger med den hver gang, han lager kun export pils. Ingen problemer med utgjæring hos han.

Forresten glem det, jeg tenkte på S23. S33 har jeg ingen erfaring med.
Neimen i svarte(hvis det er lov å si), ikke lov å lure sånn :)
 
S-33 er kjent for å starte fort, og stoppe fort. Den kan ta en ny runde litt senere merkelig nok så vær sikker på at den er ferdig!
 
Tja, hva kan man gjøre hvis man har glemt å tilføre hoveddelen av humlen ved kokeslutt? Har brygget en Vestbrygg Grizzly American Brown Ale, og presterte å glemme å helle i humlen. Kan jeg på noen måte redde dette ølet eller er det bare å helle ut. Stormgjæring er i gang og brygget for to dager siden.

Er det noe poeng å bruke aromahumle som tørrhumle?
 
Tja, hva kan man gjøre hvis man har glemt å tilføre hoveddelen av humlen ved kokeslutt? Har brygget en Vestbrygg Grizzly American Brown Ale, og presterte å glemme å helle i humlen. Kan jeg på noen måte redde dette ølet eller er det bare å helle ut. Stormgjæring er i gang og brygget for to dager siden.

Er det noe poeng å bruke aromahumle som tørrhumle?
Du må jo ihvertfall ikke helle ut uten å ha smakt. Hvis du huska bitterhumle burde ølet være balansert og fint. Kjør liberalt med tørrhumle, så blir det sikkert bra.
 
Du må jo ihvertfall ikke helle ut uten å ha smakt. Hvis du huska bitterhumle burde ølet være balansert og fint. Kjør liberalt med tørrhumle, så blir det sikkert bra.
Takk for svar - nå følte jeg meg litt roligere :) Det skulle en liten pose med humle i ved kokestart, og den husket jeg. Da forsøker jeg å tilføre humlen siste fire dager.
Det er forresten typisk at det skulle skje noe. Mens jeg brygget så kikket jeg på benken og tenkte at jeg rotet mer enn jeg pleier. Burde jo tenkt at det kunne vært lurt å rydde opp litt.....spesielt siden humleposen skjulte seg under boksen med refraktometeret ....
 
S-33 er kjent for å starte fort, og stoppe fort. Den kan ta en ny runde litt senere merkelig nok så vær sikker på at den er ferdig!
Målte 1.030 i går(dag 3), ingen aktivitet nå så fremskynder tørrhumlingen, skal følge nøye med ;)
 
Takk for svar - nå følte jeg meg litt roligere :) Det skulle en liten pose med humle i ved kokestart, og den husket jeg. Da forsøker jeg å tilføre humlen siste fire dager.
Det er forresten typisk at det skulle skje noe. Mens jeg brygget så kikket jeg på benken og tenkte at jeg rotet mer enn jeg pleier. Burde jo tenkt at det kunne vært lurt å rydde opp litt.....spesielt siden humleposen skjulte seg under boksen med refraktometeret ....
Hvor mye var det snakk om du glemte, og hvor lenge skulle det koke?
 
Fulgte to poser med i bryggesettet. Første posen var temmelig liten, men den jeg glemte som skulle i når kokingen var ferdig er på 50 gram. Det er et 25 liters sett.

Er det mulig å koke ut oksygenet i en liter med vann og på slutten av kokingen tilføre humlen, kjøle ned til 18 grader, og deretter helle i gjæringskaret?
 
Sist redigert:
Fulgte to poser med i bryggesettet. Første posen var temmelig liten, men den jeg glemte som skulle i når kokingen var ferdig er på 50 gram. Det er et 25 liters sett.

Er det mulig å koke ut oksygenet i en liter med vann og på slutten av kokingen tilføre humlen, kjøle ned til 18 grader, og deretter helle i gjæringskaret?

Uten å ha tenkt alt for mye på det: Ja, hvorfor ikke. Men tilsett litt sukker; jeg tror det er viktig for å trekke ut stoffer av humla. (Det er lenge siden jeg leste noe om det der, men mener det har noe for seg.)
 
Uten å ha tenkt alt for mye på det: Ja, hvorfor ikke. Men tilsett litt sukker; jeg tror det er viktig for å trekke ut stoffer av humla. (Det er lenge siden jeg leste noe om det der, men mener det har noe for seg.)
Spennende! Ville du tilsatt rett etter stormgjæring? Tror du en teskje eller noe sånt i vannet er nok, og deretter koke det i en time - for så å tilsette humlen?
 
Spennende! Ville du tilsatt rett etter stormgjæring? Tror du en teskje eller noe sånt i vannet er nok, og deretter koke det i en time - for så å tilsette humlen?
Hvis det skulle i ved kokeslutt må du ikke finne på å koke det i en time. Det kommer til å bli alt for bittert. Jeg ville bare lempa det oppi nå som en tidlig tørrhumle og sagt meg fornøyd.
 
Hvis det skulle i ved kokeslutt må du ikke finne på å koke det i en time. Det kommer til å bli alt for bittert. Jeg ville bare lempa det oppi nå som en tidlig tørrhumle og sagt meg fornøyd.
Neida, tenkte bare å koke ut oksygenet av vannet, for så å ta i humlen når vannet blir avkjølt. Hadde en ide om at det kunne bli likt oppskriften. Hvis det er enklere å tørrhumle så gjør jeg gjerne det.
 
Tja, hva kan man gjøre hvis man har glemt å tilføre hoveddelen av humlen ved kokeslutt? Har brygget en Vestbrygg Grizzly American Brown Ale, og presterte å glemme å helle i humlen. Kan jeg på noen måte redde dette ølet eller er det bare å helle ut. Stormgjæring er i gang og brygget for to dager siden.

Er det noe poeng å bruke aromahumle som tørrhumle?
Du kan enten tørrhumle det, eller la være.
Du trenger iallefall ikke helle det ut.
Eg brygget det en gang, synes i grunnen det var for mye frisk humlesmak i det, så for min del kunne en like gjerne droppet den, slik du har gjort.
Når det er sagt, så liker eg mine mørke øl uten frisk humle, men det gjør amerikanerne.
Det er ikkje ødelagt, bare anderledes.
 
Neida, tenkte bare å koke ut oksygenet av vannet, for så å ta i humlen når vannet blir avkjølt. Hadde en ide om at det kunne bli likt oppskriften. Hvis det er enklere å tørrhumle så gjør jeg gjerne det.
Det er enklere, men helt det samme som å ha det i ved kokeslutt blir det ikke. Nært, da.
 
Neida, tenkte bare å koke ut oksygenet av vannet, for så å ta i humlen når vannet blir avkjølt. Hadde en ide om at det kunne bli likt oppskriften. Hvis det er enklere å tørrhumle så gjør jeg gjerne det.

Du trenger ikke koke så lenge, 5 minutter er sikkert greit nok.

Men som andre her sier, så er det kanskje like greit å tørrhumle, det gir deg mer aroma.
 
Tilbake
Topp