Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Kjøpte min i desember.. Antar det går fint.- og mais skal brukes så fersk som mulig. Har veldig dårlig holdbarhet
. (Unnskyld
)
Kjøpte min i desember.. Antar det går fint.- og mais skal brukes så fersk som mulig. Har veldig dårlig holdbarhet
. (Unnskyld
)
Det kommer vel ann på når de kjøper sekkene sine, hvilke sekker de bruker og hvordan de sekkene oppbevares?BS bruker forhåpentligvis kortere tid på en 25kg sekk en det du gjør hjemme?![]()
Flaka mais er ellers noe jeg aldri kommer til å kjøpe igjen. Jeg ser ikke poenget med det; det gjør avgjort ikke øl bedre.
Ja, ris er et godt alternativ. Og varmebehandlet/hurtigris er vel ganske holdbart, tror jeg. Brukte ris i en pre prohibition lager en gang, og det ga en ellevill OG. Tydeligvis mye stivelse.Ris skal vel være et atskillig bedre alternativ om man ønsker et litt lettere preg på sommerølet?
Ris skal vel være et atskillig bedre alternativ om man ønsker et litt lettere preg på sommerølet?
Jeg bruker uncle bens hurtigris som erstatning for mais. Synes mais gir et søtlig preg som ihvertfall jeg kan styre min begeistring for.
I serien "Spørsmål Google ikkje klarer å gi et klart svar på", så er: "Hvor mye gjær er det i en pakke US-05?" høgt oppe.
Norbrygg, hva sier dere?
Nå hadde du flaks, jeg har en sånn pakke i skapetI serien "Spørsmål Google ikkje klarer å gi et klart svar på", så er: "Hvor mye gjær er det i en pakke US-05?" høgt oppe.
Norbrygg, hva sier dere?
Ja ok. Da hadde Google rett.
Det finnes ikkje et konsist svar.
Det var i grunnen litt fint. Endelig noe Google ikkje kan svare på. Hadde liksom bare aldri trodd at det var selveste US-05 som skulle ta rotta på Google.
På ei aen side så er det 9 april og alt kan åpenbart skje...![]()
Sorry jeg sa feil. viability skal være 60%, altså omvendt av det jeg sa. 40% dropp.
"The viability of the yeast stored at +4°C will be more or less 60%. We know that the loss of viability during the storage is not linear. But we know also that with a multiplication by two at the beginning of the multiplication phasis that has no impact on the fermentation (no decrease of the fermentation speed)."
Dette svaret fikk jeg en gang i 2017.