Tråden for dumme spørsmål.

Hvor lenge lar dere ølen stå til karbonering før dere "må gi etter"? Jeg følger alltid de 14 dagene i romtemp., men må innrømme at fire uker i kjøleskap ofte blir til én.
 
Jeg pleide å gjennomføre 14 dager, men innså at det var meningsløst å holde seg til det når man har fersk IPA, så det pleier å ryke en etter 5 -7 dager
 
Hvis man skal klone en kommersiell øl, og kloneoppskriften inneholder "100 gram orange zest". Da lurer jeg. Tror jeg at det kommersielle bryggeriet skreller, la oss si, 400 appelsiner og tar skallet i? Nei, det gjør jeg ikke. Hva gjør dem med resten av appelsinene? Koriander frø, kanskje. Men ikke appelsinskall!
 
Orange Zest er ikke hele skallet. Det er kun topplaget (men er kanskje det bryggebutikker selger som søtt appelsinskall), og er nok langt enklere for de å bruke olje utvinnet fra det. Det er nok vanskeligere for forbrukere å få tak, slik at oppskriften må tilpasses.
 
Regner med de bruker noe sånt:
Appelsinskall Søt 15 kg sekk - Craft Co

Tillegg: Dette er tørket, men er også mulig å kjøpe dehydrert som kanskje ligner mer på ferskt. Og for å snu spørsmålet, hva gjør de som lager appelsinjuice med alt appelsinskallet?

Appelsinmarmelade kanskje, eller kanskje de bare dumper det. Det er i hvert fall langt større sannsynlighet for at de dumper skallet, enn at et bryggeri dumper appelsiner etter å ha pelt litt av skallet :)
 
Hvis man skal klone en kommersiell øl, og kloneoppskriften inneholder "100 gram orange zest". Da lurer jeg. Tror jeg at det kommersielle bryggeriet skreller, la oss si, 400 appelsiner og tar skallet i? Nei, det gjør jeg ikke. Hva gjør dem med resten av appelsinene? Koriander frø, kanskje. Men ikke appelsinskall!
@Kjempetorsken Kan ikke du legge ut et bilde fra når dere "zestet" noen kasser med lime?
 
Tilsatte gelatin i fatet for 2 dager siden (fatet holdt 4 grader ved tilsetting og frem til nå). Nå tappet jeg av litt gugge og ølen er tydelig klarere.Fortsetter prosessen og klarner mer de nærmeste dagene eller har gelatinen gjort jobben sin?
 
Hei igjen med enda ett dumt spørsmål!

Siden det er ganske kaldt her jeg tenker og brygge og jeg sliter med og få vannet opp til 100 grader, jeg får den opp til 96 grader stabilt.

Da lurer jeg på om dette går bra på 96 grader?
 
Da lurer jeg på om dette går bra på 96 grader?

Koking fjerner DMS. Halveringstid på noen og 30 minutter. Jeg vet ikke om sizzling på 96 gjør det samme. Koking fjerner vann, dvs. du får en høyere OG.

Hva slags utstyr har du? Jeg har en dyppvarmer i bakhånd ofte ;)
 
Koking fjerner DMS. Halveringstid på noen og 30 minutter. Jeg vet ikke om sizzling på 96 gjør det samme. Koking fjerner vann, dvs. du får en høyere OG.

Hva slags utstyr har du? Jeg har en dyppvarmer i bakhånd ofte ;)
Jeg har en Cobra CB3 Pro og jeg koker i en garasje oppi midt norge og det er kaldt ute nå.Jeg kokte i 15 min uten att den gikk høyere. Jeg hadde på lokket og et flisteppe med 0 effekt.

Jeg tester bare ut utstyre nå før jeg setter bryggingen igang.
 
Jeg har en Cobra CB3 Pro og jeg koker i en garasje oppi midt norge og det er kaldt ute nå.Jeg kokte i 15 min uten att den gikk høyere. Jeg hadde på lokket og et flisteppe med 0 effekt.

Jeg tester bare ut utstyre nå før jeg setter bryggingen igang.

Jeg må og adde til at jeg er veldig limited til hvor jeg kan brygge i huset, det er bare 1 stikk kontakt som kan takkle 2.5kw i huset
 
Jeg må og adde til at jeg er veldig limited til hvor jeg kan brygge i huset, det er bare 1 stikk kontakt som kan takkle 2.5kw i huset

Mener du 16A? Det kan hende du kan dra 2.5kW oppgitt effekt på en 10A-kurs. Hvis de er rated til 240V og du har spenningsfall i stikket i tillegg, så kanskje?
 
Mener du 16A? Det kan hende du kan dra 2.5kW oppgitt effekt på en 10A-kurs. Hvis de er rated til 240V og du har spenningsfall i stikket i tillegg, så kanskje?
Jeg kan ikke kjøre det på 10A-kurs, her i huset da slår sikringen ut når den nærmer seg 2.2kW. Dette huset er litt spesielt sammen søttet når det kommer til strøm nettverket her.
 
Tilbake
Topp