Så kanskje de slipper sluket sier du, når du sier en stund, hva tenker du er fornuftig her?Fornuftig strategi med den plastbeholderen + smak om ei uke. Du kan jo jekke opp og lufte om det viser seg at det skjer ting. Vanskelig å beregne tid, men: La korkene ligge på en stund - det blir som åpen gjæring - og så korker du igjen (med nye korker).
Rask utgjæring og lav FG med engelsk gjær? Da er det ofte behov for å sette opp temperaturen og riste gjæren til fornuft. Ikke ukjent, det der. Men det er vanskelig å si. Kan hende det er øltypen, ganske enkelt?
Jeg startet så lavt som 16,5 og når det blei stille i karet og tilten fikk den 20 grader i 1 uke, men jeg ristet ikke gjæra tilbake i suspensjon, noe jeg har lest at ofte må til på engelsk gjær med høy flokkulering, meeeen det leste jeg jo etterpå.
De står i et rom med rundt 23 grader, vil det være fornuftig å prøve en flaske tidligere enn 1 uke? Jeg kjenner 04 som et monster og storm tar sjeldent mer en 48 timer.