Tråden for dumme spørsmål.

Så en full 5 liter flaske med CO2 inneholder bare 5 liter CO2 når den blir tømt til atmosfærisk trykk?
Den inneholder hele tiden 5 liter CO2.

Edit: Om du mener det som kommer ut av flasken så fra fylling 0.75 kg/l vil du per liter flaskevolum få ut litt over 400 liter i romtemperatur og atmosfærisk trykk, eller litt over 380 liter ved kjøleskapstemperatur.
Ref. denne kalkulatoren.
 
Sist redigert:
Hvor lenge heter vørteren vørter?
Spør fordi jeg skulle fortelle noen at jeg hadde smakt på vørteren da den var ferdig gjæret, men så ble jeg i tvil om det fremdeles het vørter.
-Per
 
Skal tilsette 700 g kokosflak under gjæring (25L batch).

Burde jeg gjøre noe mtp. desinfisering, eller kan det bare helles rett i bøtta?
 
Dette er ikke fremgangsmåten som står på mine gelatin-pakker, og heller ikke på nettsiden til dr oetker (Dr. Oetker Gelatinpulver). Jeg blander først pulveret med litt lunkent vann (2 ss vann per ts pulver) og lar stå noen minutter til den har svellet, det blir en slags klumper rundt hvert korn. Så skal den jo varmes opp/, men ikke kokes. Jeg bruker varme det forsiktig opp i mikroboølgeovnen, et par sekunder i ovnen, så røre med teskje, gjenta til klumpene har smeltet utover.
Ja, se der gitt. Mulig jeg hadde flaks på første forsøket. Da får man ty til forslaget om å lese "bruksanvisningen" på neste forsøk.
 
Jeg snakket med en kar som hardnakket påsto at det var folk som har dødd av dårlig hjemmebrygg, og da ikke av mengden.

Er det mulig å bomme så kraftig og gjøre såpass mye galt at ølet kan bli livsfarlig, eller er dette fake news?
 
Jeg snakket med en kar som hardnakket påsto at det var folk som har dødd av dårlig hjemmebrygg, og da ikke av mengden.

Er det mulig å bomme så kraftig og gjøre såpass mye galt at ølet kan bli livsfarlig, eller er dette fake news?
Jeg klarer ikke helt å skjønne hva som skal bli så giftig uten at det smaker helt krise hvis du ikke går inn for det. Om du blander rottegift i maltet vil det jo sikkert bli kjipt, men det er vel ikke så vanlig å rote sammen de to.
 
Det var vel noko sånn som 60 stk som dauda etter eit bryllaup i Afrika der dei hadde brygga med råte korn, eller noko sann..
Men følger du nokonlunde normale rutiner er det vel relativt trygt å brygge øl :)
 
Jeg klarer ikke helt å skjønne hva som skal bli så giftig uten at det smaker helt krise hvis du ikke går inn for det. Om du blander rottegift i maltet vil det jo sikkert bli kjipt, men det er vel ikke så vanlig å rote sammen de to.

Det er nok mjøldrøye: Meldrøye – Wikipedia

Ruset på soppinfisert øl / Nyheter / Hjem - Veterinærinstituttet

Dette er en gift som kan finnes i maltet. Det er altså ikke noe vi gjør, eller noe som skjer i ølet, som er årsaken til mjøldrøyeforgifta øl.
 
Hadde en slant wlp550 stående på røreren med litt vørterøl for oppepping. Denne skulle et husstandsmedlem ta av røreren og sette I kjøleskapet på et gitt tidspunkt da jeg ikke var hjemme. Denne ble satt i en bod på 14-15 C isteden et lite døgn før jeg oppdaget det. Krise? Den skal gå en runde til med vørter før den er bryggeklar.
 
Hadde en slant wlp550 stående på røreren med litt vørterøl for oppepping. Denne skulle et husstandsmedlem ta av røreren og sette I kjøleskapet på et gitt tidspunkt da jeg ikke var hjemme. Denne ble satt i en bod på 14-15 C isteden et lite døgn før jeg oppdaget det. Krise? Den skal gå en runde til med vørter før den er bryggeklar.
Krise? Kan jeg ikke tenke meg :)
 
Har brygget et øl som har vært lagret på whiskeyfat i 3,5 måneder. Jeg lurer på om det må tilsettes ekstra gjær før tapping? Jeg karbonerer med sukkerlake og tenkte å legge meg på 3gr per liter, om det ikke er sterke meninger for noe annet. Vil FG målingen vise hvor mye alkohol tønna har gitt?
 
Tilbake
Topp