Tråden for dumme spørsmål.

Dumt spørmål, men jeg trodde at Cornelius fat var av Italiensk opprinnelse, kjøpte nettopp 4 stk 19L, men disse er fra Down under (Kegland). Men ser kliss like ut som bildet over (med unntak at de mangler "OUT" / "IN" på den sorte plasten. Er det et patent som er gått ut på dato, slik at andre kan produsere like fat?
 
Dumt spørmål, men jeg trodde at Cornelius fat var av Italiensk opprinnelse, kjøpte nettopp 4 stk 19L, men disse er fra Down under (Kegland). Men ser kliss like ut som bildet over (med unntak at de mangler "OUT" / "IN" på den sorte plasten. Er det et patent som er gått ut på dato, slik at andre kan produsere like fat?
Hvem som helst kan lage "corneliusfat", akkurat som hvem som helst kan lage en "bil".
 
Coca Cola og pepsi. Ball lock og pin-lock. Pepsi = ball lock, cola = pin lock, samt forskjell på dim på kegsene.
 
Nybegynner spørsmål her. Når man karbonerer med co2, skal regulatoren stå på til karboneringen er ferdig? Eller skal den skrues helt til man når ønsket trykk og deretter skrues av?
 
Nybegynner spørsmål her. Når man karbonerer med co2, skal regulatoren stå på til karboneringen er ferdig? Eller skal den skrues helt til man når ønsket trykk og deretter skrues av?
Du må opprettholde trykk hvis du har tenkt å tappe av det. Hvis du bare skal karbonere og så sette bort fatet kan du koble fra når det er ferdigkarbonert.
 
Du må opprettholde trykk hvis du har tenkt å tappe av det. Hvis du bare skal karbonere og så sette bort fatet kan du koble fra når det er ferdigkarbonert.
Ok. Så jeg må altså ha ventilen på regulatoren på under karboneringen? Da har jeg gjort feil. Jeg lot den gå opp til ønsket bar/trykk deretter skrudde jeg den av. Etter litt tid så synker trykket
 
Ok. Så jeg må altså ha ventilen på regulatoren på under karboneringen? Da har jeg gjort feil. Jeg lot den gå opp til ønsket bar/trykk deretter skrudde jeg den av. Etter litt tid så synker trykket
Ølet tar opp co2 en og det er det som skaper kullsyre. Derfor regulerer du hvor mye kullsyre du vil ha i ølen ved å holde et gitt trykk over en tid til ølet er mettet (en uke eller så, om du ikke rister eller gjør andre ablegøyer for å mette raskere). Kullsyreopptaket i ølet pågår altså til det er balanse mellom vesken og trykket.
 
Ok. Så jeg må altså ha ventilen på regulatoren på under karboneringen? Da har jeg gjort feil. Jeg lot den gå opp til ønsket bar/trykk deretter skrudde jeg den av. Etter litt tid så synker trykket
Se godt svar fra @Ekornskurken. Du øker trykket i headspace, men det tar tid før ølet tar opp co2, så hvis du ikke holder trykket oppe med kontinuerlig påfyll fra tanken vil du ikke få karbonert ølet ditt.
 
Ølet tar opp co2 en og det er det som skaper kullsyre. Derfor regulerer du hvor mye kullsyre du vil ha i ølen ved å holde et gitt trykk over en tid til ølet er mettet (en uke eller så, om du ikke rister eller gjør andre ablegøyer for å mette raskere). Kullsyreopptaket i ølet pågår altså til det er balanse mellom vesken og trykket.
Skjønner. Så når trykket ikke synker noe mer så er det ikke mer co2 å hente?
 
Skjønner. Så når trykket ikke synker noe mer så er det ikke mer co2 å hente?
Ja, det skulle en kunne tro, men har du som jeg antyder, satt ett trykk på et fat, skal du ha en "over norm" fin måler på CO2 flasken din for å se at trykket på den originale CO2 flasken synker. Om det gav mening.

Forklart med andre ord:
Så lenge CO2 kilden din er åpen og satt på ett gitt trykk, så vil aldri trykket på fatet synke, forutsatt at du har CO2 på kilden. Trykket vil være konstant hele tiden, om ølet er ferdig karbonert eller ikke. Du vil måtte smake deg frem til om det er tilstrekkelig.
 
Ja, det skulle en kunne tro, men har du som jeg antyder, satt ett trykk på et fat, skal du ha en "over norm" fin måler på CO2 flasken din for å se at trykket på den originale CO2 flasken synker. Om det gav mening.

Forklart med andre ord:
Så lenge CO2 kilden din er åpen og satt på ett gitt trykk, så vil aldri trykket på fatet synke, forutsatt at du har CO2 på kilden. Trykket vil være konstant hele tiden, om ølet er ferdig karbonert eller ikke. Du vil måtte smake deg frem til om det er tilstrekkelig.
Da skjønner jeg tegninga her, takker så mye for info! :)
 
Hvordan blør jeg ut trykk med denne fatkoblingen? Jeg ser at det er ikke en sånn ring man kan dra i her
 

Vedlegg

  • 81246E32-0409-48BB-8FF4-3ECFECC9AFA6.jpeg
    81246E32-0409-48BB-8FF4-3ECFECC9AFA6.jpeg
    249,3 KB · Sett: 35
Hvordan blør jeg ut trykk med denne fatkoblingen? Jeg ser at det er ikke en sånn ring man kan dra i her
Jeg har ikke peiling på de koblingene der, men vil det være mulig å sette/holde fatet opp-ned slik at stigerøret står i "friluft" og så tappe ut litt av trykket gjennom øl-ut?
 
Jeg har ikke peiling på de koblingene der, men vil det være mulig å sette/holde fatet opp-ned slik at stigerøret står i "friluft" og så tappe ut litt av trykket gjennom øl-ut?
Usikker. Jeg har sendt en mail til micro matic og venter på svar. Alle fatkoblinger skal jo ha en sikkerhets ventil på seg så jeg vil anta det er det på denne også, sikkert bare en annen måte å gjøre det på
 
Kan du ikkje blø ut på CO2 regulatoren da? Stenge flaska først
Ja det burde jo gå an det også, men ser ut som sikkerhets ventilen mangler på regulatoren. Det er en regulator til sodastream flasker, ikke at det har noen betydning kanskje, men ser ut som ventilen mangler. Litt vanskelig å se på bildet, men ser ut som det er gjenger inne i den svarte delen.
 

Vedlegg

  • B0461A20-6844-4EF5-A83B-EAE5C7982452.jpeg
    B0461A20-6844-4EF5-A83B-EAE5C7982452.jpeg
    237 KB · Sett: 28
Tilbake
Topp