Tråden for dumme spørsmål.

Nå får jeg nok litt pryl her, men det får gå :D Er det noen her inne som har karbonert med co2 raskere en 1 uke? Jeg har en 30l batch i fatet mitt som står ute hvor det er 3 grader, hvor lang tid vil det ta dersom jeg setter det på 2 bar? Ja jeg vet at øla kommer til å skumme i høyeste skala, men det klarer jeg å leve med :D

3bar 1 døgn
2bar 2 døgn
 
Sist redigert:
Vil ikke skumme heller. Bare blø av trykket på fatet, still regulator til serveringstrykk og kjør på. Men ølet trenger lenger tid på å klarne enn et døgn eller to, så det lønner seg å vente uansett egentlig.
Usikker på hvordan jeg blør ut trykket. Ja burde stå og klarne litt, men ølet er filtrert så det blir greit nok for min del :D
 
OUSaMFX.png
 
Dumt spørmål, men jeg trodde at Cornelius fat var av Italiensk opprinnelse, kjøpte nettopp 4 stk 19L, men disse er fra Down under (Kegland). Men ser kliss like ut som bildet over (med unntak at de mangler "OUT" / "IN" på den sorte plasten. Er det et patent som er gått ut på dato, slik at andre kan produsere like fat?
 
Dumt spørmål, men jeg trodde at Cornelius fat var av Italiensk opprinnelse, kjøpte nettopp 4 stk 19L, men disse er fra Down under (Kegland). Men ser kliss like ut som bildet over (med unntak at de mangler "OUT" / "IN" på den sorte plasten. Er det et patent som er gått ut på dato, slik at andre kan produsere like fat?
Hvem som helst kan lage "corneliusfat", akkurat som hvem som helst kan lage en "bil".
 
Coca Cola og pepsi. Ball lock og pin-lock. Pepsi = ball lock, cola = pin lock, samt forskjell på dim på kegsene.
 
Nybegynner spørsmål her. Når man karbonerer med co2, skal regulatoren stå på til karboneringen er ferdig? Eller skal den skrues helt til man når ønsket trykk og deretter skrues av?
 
Tilbake
Topp