Tråden for dumme spørsmål.

For å få plass til 4 fat i dette skapet må jeg skjære bort det på døra som stikker innover i skapet (der hyllene skulle vært) slik at døra blir rett/slett. Noen som har gjort dette før? Funker, eller en dårlig ide?
 

Vedlegg

  • fatskap.png
    fatskap.png
    1,8 MB · Sett: 22
Jeg har tatt førstegangsvask av Scylla'en og det er et greit skille mellom vaskevannet den sto i og det jeg bare vasket for hånd i 5 min, noe å være bekymret for? Det ser helt likt ut som første gangen jeg vasket Digiboil'en og da var det bare en liten oppvarming av starsan så ble den skinnende blank igjen, men så leser jeg dette: Copper chillers are easy to clean after use, and develop an oxide layer that protects it from corrosion. Note: This oxide layer gives the copper a “dull” appearance, and there is no need to clean/polish a copper chiller to a shine.

Noen som vet om dette er normalt eller om jeg burde vaske den med starsan før bruk?
Vis vedlegget 54596
Ser helt normalt ut det der...
 
For å få plass til 4 fat i dette skapet må jeg skjære bort det på døra som stikker innover i skapet (der hyllene skulle vært) slik at døra blir rett/slett. Noen som har gjort dette før? Funker, eller en dårlig ide?
Siden hele innsiden er formstøpt, vil integriteten i innerdelen bli ødelagt, selv om det ikke har den store innvirkningen. Inni døra er det vanligvis skum. Du kan helt klart gjøre det, men jeg anbefaler mye Gaffa-tape i etterkant...
 
For å få plass til 4 fat i dette skapet må jeg skjære bort det på døra som stikker innover i skapet (der hyllene skulle vært) slik at døra blir rett/slett. Noen som har gjort dette før? Funker, eller en dårlig ide?
Jeg har gjort dette flere ganger på flere kjøleskap, og "tettet" skummet med gaffa, eller klint på noe sånn fuge-greier du bruker på vegger og smørt utover skummet, så du får en glatt overflate du kan vaske når det trengs.
 
Jeg har tatt førstegangsvask av Scylla'en og det er et greit skille mellom vaskevannet den sto i og det jeg bare vasket for hånd i 5 min, noe å være bekymret for? Det ser helt likt ut som første gangen jeg vasket Digiboil'en og da var det bare en liten oppvarming av starsan så ble den skinnende blank igjen, men så leser jeg dette: Copper chillers are easy to clean after use, and develop an oxide layer that protects it from corrosion. Note: This oxide layer gives the copper a “dull” appearance, and there is no need to clean/polish a copper chiller to a shine.

Noen som vet om dette er normalt eller om jeg burde vaske den med starsan før bruk?
Vis vedlegget 54596
Du trenger ikke å vaske, pusse og gnikke på en kobberkjøler, det du siterte stemmer. En kobberkjøler skal ikke se blank ut med mindre det er for et produktbilde. Vask av med vann, ikke noe mer.
 
Du trenger ikke å vaske, pusse og gnikke på en kobberkjøler, det du siterte stemmer. En kobberkjøler skal ikke se blank ut med mindre det er for et produktbilde. Vask av med vann, ikke noe mer.
Supert å høre, mener å ha lest at den eneste gangen de ser blanke ut er rett etter de kommer ut av maskinen/kjelen :p
 
Enda et dumt spørsmål før jeg begynner på mine første brygg. Jeg jobber i nordsjøen, og er til tider borte i 2-3 uker. selvsagt bør jeg prøve å time det så jeg ikke drar ifra ferdiggjæret øl på kar, men kan et øl fint stå på karet sitt i f.eks 3 uker etter FG er nådd?. Noen typer øl som tåler dette dårligere en andre øl? og hva hvis jeg kommer hjem til 3 uker "gammelt" øl på kar som har begynt å klarne litt opp. Vil det være nok gjærceller i suspensjon til å fullføre karbinering på flaske, eller må jeg tilsette mer gjær?
 
Jeg har gjort dette flere ganger på flere kjøleskap, og "tettet" skummet med gaffa, eller klint på noe sånn fuge-greier du bruker på vegger og smørt utover skummet, så du får en glatt overflate du kan vaske når det trengs.
Takk! Alltid fint med erfaringer :p Tenker også bare gjøre det tilsvarende høyden på fatet, så regner med noe styrke består i døra.
 
Enda et dumt spørsmål før jeg begynner på mine første brygg. Jeg jobber i nordsjøen, og er til tider borte i 2-3 uker. selvsagt bør jeg prøve å time det så jeg ikke drar ifra ferdiggjæret øl på kar, men kan et øl fint stå på karet sitt i f.eks 3 uker etter FG er nådd?. Noen typer øl som tåler dette dårligere en andre øl? og hva hvis jeg kommer hjem til 3 uker "gammelt" øl på kar som har begynt å klarne litt opp. Vil det være nok gjærceller i suspensjon til å fullføre karbinering på flaske, eller må jeg tilsette mer gjær?
Ikke noe problem for lagerøl . Passer faktisk best å gjøre det slik. Da har du god tid til både å dyrke opp gjær når du begynner med det og også god tid til flasking/overføring til fat . Null stress.
Jobber offshore selv og det er slik jeg ofte gjør det.
 
Pitcha en pakke US-05 direkte i en IPA i går (14,5 L/ OG: 1.061)
Som vanlig rehydrerte jeg ikke, men for første gang fikk den ingen form for oksygen heller, vanligvis pleier jeg å la det plaske litt i det jeg fyller gjæringskartet, men denne gang var det ingen plasking
Bekymringsverdig at jeg ennå ikke har sett noen tegn til aktivitet, ingen krausen eller plopping? Burde den ikke egentlig starte raskere siden gjæren ikke trenger å konsumere oksygenet først?
Gått 20 timer nå, 17 C
 
Pitcha en pakke US-05 direkte i en IPA i går (14,5 L/ OG: 1.061)
Som vanlig rehydrerte jeg ikke, men for første gang fikk den ingen form for oksygen heller, vanligvis pleier jeg å la det plaske litt i det jeg fyller gjæringskartet, men denne gang var det ingen plasking
Bekymringsverdig at jeg ennå ikke har sett noen tegn til aktivitet, ingen krausen eller plopping? Burde den ikke egentlig starte raskere siden gjæren ikke trenger å konsumere oksygenet først?
Gått 20 timer nå, 17 C
17C er jo ganske kaldt så tipper du ser tegn til liv i løpet av dagen
 
Hei jeg brygge bohemian pilsner. Kjøpte sette på olbrygging. På olbrygging står det at jeg skal gjære på 12°C. På brewfather står det noe annet. Screenshot_20211130-155305_Brewfather.jpg
Hvem av dem er best å følge?
 
Hei jeg brygge bohemian pilsner. Kjøpte sette på olbrygging. På olbrygging står det at jeg skal gjære på 12°C. På brewfather står det noe annet. Vis vedlegget 54638
Hvem av dem er best å følge?
Begge funker, men jeg hadde gjæret på 12° til det var nærmest utgjæret (2uker ca), og så skrudd opp 0,5-1° i døgnet den siste uken slik at det får et par dager på 16° før tapping.
 
Tilbake
Topp