Tråden for dumme spørsmål.

Pitcha en pakke US-05 direkte i en IPA i går (14,5 L/ OG: 1.061)
Som vanlig rehydrerte jeg ikke, men for første gang fikk den ingen form for oksygen heller, vanligvis pleier jeg å la det plaske litt i det jeg fyller gjæringskartet, men denne gang var det ingen plasking
Bekymringsverdig at jeg ennå ikke har sett noen tegn til aktivitet, ingen krausen eller plopping? Burde den ikke egentlig starte raskere siden gjæren ikke trenger å konsumere oksygenet først?
Gått 20 timer nå, 17 C
 
Pitcha en pakke US-05 direkte i en IPA i går (14,5 L/ OG: 1.061)
Som vanlig rehydrerte jeg ikke, men for første gang fikk den ingen form for oksygen heller, vanligvis pleier jeg å la det plaske litt i det jeg fyller gjæringskartet, men denne gang var det ingen plasking
Bekymringsverdig at jeg ennå ikke har sett noen tegn til aktivitet, ingen krausen eller plopping? Burde den ikke egentlig starte raskere siden gjæren ikke trenger å konsumere oksygenet først?
Gått 20 timer nå, 17 C
17C er jo ganske kaldt så tipper du ser tegn til liv i løpet av dagen
 
Hei jeg brygge bohemian pilsner. Kjøpte sette på olbrygging. På olbrygging står det at jeg skal gjære på 12°C. På brewfather står det noe annet. Screenshot_20211130-155305_Brewfather.jpg
Hvem av dem er best å følge?
 
Hei jeg brygge bohemian pilsner. Kjøpte sette på olbrygging. På olbrygging står det at jeg skal gjære på 12°C. På brewfather står det noe annet. Vis vedlegget 54638
Hvem av dem er best å følge?
Begge funker, men jeg hadde gjæret på 12° til det var nærmest utgjæret (2uker ca), og så skrudd opp 0,5-1° i døgnet den siste uken slik at det får et par dager på 16° før tapping.
 
Mangrove Jack lager visstnok ikke gjær selv. Skulle hatt moro av å hvite hvilken gjær dette egentlig er.
S-23 i følge Yeast Master, men det tror er kun spekulasjon. Blir ikke overrasket om den produseres på en tilsvarende fabrikk som Brewly 34/70.
 
Fat:
IPA fatet lørdag. 4 grader på 0,9 bar.

Altså 3 dager med veldig lite karbonering. Såvidt jeg så noen bobler i glasset.

Skru opp trykket litt eller vente? Kan man eventuelt sette opp trykket etter 1 uke og forvente mer karbonering eller er løpet kjørt etter 1 uke?
 
Fat:
IPA fatet lørdag. 4 grader på 0,9 bar.

Altså 3 dager med veldig lite karbonering. Såvidt jeg så noen bobler i glasset.

Skru opp trykket litt eller vente? Kan man eventuelt sette opp trykket etter 1 uke og forvente mer karbonering eller er løpet kjørt etter 1 uke?
1 bar på ei uke i 4C skal være grei skuring det. La det stå til lørdag
 
Takk. Og om det er for lite, kan jeg eventuelt justere trykket opp eller er det kun første uken karbonering foregår?
Forresten et nydelig øl!
Karboneringen skjer til ølet er mettet (som regel innen én uke). Men du kan også karbonere med overtrykk. 48 timer på 2 bar eller 24 timer på 3 bar er vanligst for 19 liters fat i kjøleskapstemperatur. Gjelder å passe tiden, da.
 
Tilbake
Topp