Det folk flest gjør, er å skylle med vann som holder 78°C.Hvordan gjør jeg mash out ? Står mash out 78°C 15min.
Løfter du meskekurven? Også skyller du med 78°C etterpå?Jeg øker temperaturen til 78°C og sirkulerer meskevannet. Vet ikke hvor lang tid det tar før hele mesken nærmer seg 78°C om man går rett fra mesking til skylling.
Løfter du meskekurven?
Jeg har ikke merket noen forskjell om jeg utfører utmesk eller ikke. Vørteren skal opp til kok uansett, så poenget med å stoppe ved akkurat 78 grader for å denaturere enzymene er vel diskutabelt. Men de fleste ønsker jo å vaske mest mulig sukker ut av malten, og 78 C regnes som et god temperatur på skyllevannet: Varmt, men ikke så varmt at man risikerer astringens. Derfor er det kanskje naturlig å stoppe opp her? Selv setter jeg på full guffe etter siste mesketrinn (som kan være alt fra 63 til 72 C).Da stiller jeg et dumt spørsmål. Er det noen aktivitet i mesken etter 1 times mesking som gjør utmesk nødvendig?
Hva slags bryggeoppsett har du? - Hvordan du gjør det helt praktisk avhenger av det, få masken ut av bryggevannet og gjør som @Steinar Huneide sa.Hvordan gjør jeg mash out ? Står mash out 78°C 15min.
Ja, absolutt. Sett den opp på 16 grader, det er vel en vanlig anbefalt temperatur. Det er greit med høyere, også, men den bør ikke stige for mye for fort.Har en lager på gjæring nå, den har stått 10 dager på stabile 12c.
Den skal minimun få lov stå 14dager totalt, begynte å tenke på diactyl-rest og økning av temp. Er det noe å tenke på nå
som FG er nådd?
Brewzilla 35l startet med mitt første brygg nåHva slags bryggeoppsett har du? - Hvordan du gjør det helt praktisk avhenger av det, få masken ut av bryggevannet og gjør som @Steinar Huneide sa.
Ideelt sett hadde det vel vært optimalt når 2/3 gjæring var unnagjort, SG har vært stabil lenge nå og jeg kan vel ikke forvente noe mer utgjæring. WLP940 (1.007). Setter den opp til 14-16c 4 dager til, så CC og fating.Ja, absolutt. Sett den opp på 16 grader, det er vel en vanlig anbefalt temperatur. Det er greit med høyere, også, men den bør ikke stige for mye for fort.
Kort sagt, nei. Men du kan jo teste, kanskje det funker med lokk og god isolasjon på kjelen. Særlig til avkok får du ikke, og via en kalkulator jeg googlet meg til tar det 15 minutter å varme 30 liter bare fra 98°C til 100°C med 500W. Så ønsker du jo en fin rullende kok for å kvitte deg med DMS. Du vil også ha en hot break slik at ølet ditt klarner når det er klart til å konsumere.Holder det med 500W når det koker eller bare 1900W på brewzilla?
Samme herDen blir tettet av proteiner/grums så ja det er ikke uvanlig for meg at den ligger rett under kok temp
Jeg bruker begge men jeg har ikke isolert den da. Funker braJeg bruker alltid 1900W ved kok
Jeg bruker q-tips for babyer. Lar ligge i varmt vann med foretrukket vaskemiddel( jeg bruker maskinoppvask) i halvtime før jeg så dypper q-tips i vaske-vannet og dytter først den ene veien så den andre, til q-tipsene er hvite og uten smuss.Flere som har problemer med å rengjøre denne
Har prøvd både lut og varmt vann, men humlerestene inni vil ikke bort
gummien begyner å bli litt sliten og etter 5 brygg
Vis vedlegget 54777