Det høres bra utTja, ikke godt å si
Et sted mitt i moellom, er du fornøyd med hoppy APA?
Det høres bra utTja, ikke godt å si
Et sted mitt i moellom, er du fornøyd med hoppy APA?
Hiv på en halv whirlfloc/protafloc, så lar du vørteren stå i kjelen mens du vasker opp resten neste gang. Tar ikke mye mer enn en halvtime før det meste har bunnfelt og du får reinere vørter til gjæring.Ok riktig jeg tømte det meste over i gjæringskaret
Lurt å stikke om før jeg flasker?Hiv på en halv whirlfloc/protafloc, så lar du vørteren stå i kjelen mens du vasker opp resten neste gang. Tar ikke mye mer enn en halvtime før det meste har bunnfelt og du får reinere vørter til gjæring.
Nei, det går nok greit uten, men det kan være lurt å legge noe under karet i forkant så det legger seg under krana.Lurt å stikke om før jeg flasker?
Ja, alt etter øltype så endrer de karakter leeeeenge.Utvikler ferdig flasket/fatet øl mye smaker når det oppbevares i kjøleskap etter et par uker i romtemp?
Det avhenger mye av hvilken ølstil som er flasket. Øl er som andre næringsmidler – det modnes og forderves raskere i varme omgivelser. De fleste lagerøl bør lagres (duh) kaldt for å slipe bort det ”grønne” preget. Mørke og sterke øl bør også lagres lenge. Men ofte er en kjølig kjeller et godt alternativ til kjøleskap. Humledrevne øl nytes best relativt raskt etter tapping.Utvikler ferdig flasket/fatet øl mye smaker når det oppbevares i kjøleskap etter et par uker i romtemp?
Siden vi er i den tråden vi er i, så må jeg få presisere at Whirlfloc tilsettes de siste 8-10 minutter av kok.Hiv på en halv whirlfloc/protafloc, så lar du vørteren stå i kjelen mens du vasker opp resten neste gang. Tar ikke mye mer enn en halvtime før det meste har bunnfelt og du får reinere vørter til gjæring.
Jeg også. Ble tørrhumlet på dag nr 4. Og tatt ut dag nr 7. Gjæret så noen dager til. Askorbinsyra ble tilsatt sammen med tørrhunlen dag nr 4. Virker som det fungerte kjempebra! Det hindret ikke gjæringen i å fortsette. Askorbinsyre er litt som svovel. Det binder seg til oksygen og hindrer oksidasjon. Mye brukt under produksjon av eplejuice osv. Er et veldig rinlig og enkelt tiltak mot oksidasjon jeg har brukt under ciderproduksjon mye.Hvordan, og når tid tørrhumla du? Etter å ha hatt noen oksiderte IPAer ved tidlige forsøk, humler jeg nå like etter stormgjæringa avtar.
Men, selv om du får mye bunnfall, om du har mulighet til kaldkræsj så vil du jo ikke miste 10 liter med øl, da legger det seg på bunn og alt over er jo øl.Vis vedlegget 55336
Her sliter jeg litt.
Laget kydret juleøl av en oppskrift fra Nøgene Ø.
Gjæring er nå ferdig, har ikke coldcrashet.
Ibu på 37, så det er brukt litt humle under kok, men jeg følte av whirlflock felte ut mesteparten av dette på silbunnen. Jeg får fortsatt 8-10 liter med sediment/grums på bunnen. Ingen stor krise, men dumt å kaste 6 liter øl i vasken bare fordi at det var mye bunnfall.
Noen som vet hvorfor jeg har så vanvittig mye bunnfall?
Sist brugget jeg er ipa med høyere ibu, mer humle, samt masse tørrhumle, og den ga svært lite bunnfall.
Syntes dette er merkelig. Har brukt s-04 gjær om det har noe å si.
Teorier eller løsningsforslag?
Aaah, da har jeg lært noe i dag også. Jeg lot det kun bunnfalle i ca 30 sekunder etter nedkjøling i kokekjele før keg tappet på gjæringsfat.Men, selv om du får mye bunnfall, om du har mulighet til kaldkræsj så vil du jo ikke miste 10 liter med øl, da legger det seg på bunn og alt over er jo øl.
Sånn utover det så er det vanlige å la ting i kokekjele få bunnfelle 1 time før du overfører til gjæringskar.
2-3 døgn burde holde, unngå at du får suckback. Og skal du la det bunnfelle i kokekjelen, forsikre deg om at ikke uønskede organismer slipper tilAaah, da har jeg lært noe i dag også. Jeg lot det kun bunnfalle i ca 30 sekunder etter nedkjøling i kokekjele før keg tappet på gjæringsfat.
Ikke har jeg kaldkræsjet heller, men dette skal prøves nå! Noen som vet hvor lenge det må stå kaldt?
Takker for gode tips! Dette skal prøves neste gang!!!2-3 døgn burde holde, unngå at du får suckback. Og skal du la det bunnfelle i kokekjelen, forsikre deg om at ikke uønskede organismer slipper til
Ble ikke kveiken hengt opp til tørk mellom hver bruk?…Kan ikke ølgjær mates og tas vare på på samme måte som en surdeig?
Har du en vakumerer? I så fall ville jeg veid opp porsjoner nå, sånn at du slipper å åpne og lukke den samme pakninga flere ganger.Har akkurat kjøpt en 500g pakke med W-34/70. Her skal det brygges lager. Hva er beste praksis for å unngå kontaminasjon under a) tilsetning til vørter og b) oppbevaring?