Jøss, bytter du vann mange ganger i løpet av skyllingen, jeg tør ikke engang å bruke bucketblasteren til noe annet enn vask og heller skylle for hånd pga en, kanskje forutinntatt, frykt om rester fra vaskemiddelet.Ja en må stramme godt til. Vasking går greit, meskekjelen til høyre kobles av og vaskes mens det kokes i venstre kjele midten er jo grei siden det er skyllevann, kokekjele til venstre kobles av og vaskes. Kobler hele ledningsnettet med rims og alt til en dykkpumpe og sirkulerer gjennom med pwb som står i en dunke, skyller gjennom med vann tilslutt som fint kan holde varmen med rimsen i sløyfa. Ligger inne med 2 motstrømskjølere også, så det blir noen meter.. Bryggedagen tar 6-8 timer ferdig vaska.
Håhå, jeg er glad jeg nå vet om et produkt jeg aldri har hørt om før, men ja den løsningen er vel noe permanentHvis du er skeptisk til gjengetape så er Locktite 577 et bedre alternativ, men den er ikke god å få opp igjen...
Skyller siste runde med varmtvann direkte fra kranaJøss, bytter du vann mange ganger i løpet av skyllingen, jeg tør ikke engang å bruke bucketblasteren til noe annet enn vask og heller skylle for hånd pga en, kanskje forutinntatt, frykt om rester fra vaskemiddelet.
Du får det løs, men det kan sitte godt. Varme hjelper.Håhå, jeg er glad jeg nå vet om et produkt jeg aldri har hørt om før, men ja den løsningen er vel noe permanent![]()
En infeksjon på flaske gir ofte gushere/geysirer og en tydelig sur smak. Og den bruker gjerne ganske lang tid på å utvikle seg. Tror ikke jeg ville konkludert riktig enda. Har ingen teori om hvorfor 30 % har mindre aroma. Noen mener at oxy-kapsler dreper humlearoma, men vet ikke om det er noe forskning bak det.Her kommer et spørsmål som det sikkert kommer mange svaralternativer til.
Jeg brygget en veldig tørrhumlet ipa.
I redsel for å få oksidert ipa ble det brukt askorbinsyre som antioksidant (tilsatt sammen med tørrhumle).
Det ble også brukt oksygenabsorberende korker, samt tappet rett fra karet og på flaske med sukkerbit.
Alt har gått strålende! Sålangt.
Nå skalndet smakes etter 2 ukers flaskekarbonering og 3 uker kald lagring.
1/3 av alle flaskene er litt annerledes.
Hoveddelen av føaskene er helt perfekte! Ingen u-noter, eller daff aroma. Rett og slett nydelig Neipa.
Men 30% av de som er åpnet hittil virker litt annerledes. De er litt daffere i aromaen. Ikke så lovlige og friske. De mangler rett og slett mye av tørrhumle preget. Smaken, kullsyra, utseende og alt er likt.
Det er jo nærliggende å tro at dette er infisert. Men da må det ha skjedd etter gjæringskaret. Og flaskene var flett nye. Vasket i krystallsoda og starsan rett før tapping. Jeg er svært nøye med renhold og har enda ikke hatt noe infisert.
Noen teori om hvorfor disse 30% er daffe i lukta?
(Ikke missforstå meg, de smaker fortsatt godt)
De fleste har vel gått bort fra det? Det er vel i enkelte tilfeller hvor det tilsettes bær/eik o.l og man vil flytte ølet vekk fra bærene/eika eller når man vil vekk fra gjærkaka for å tilsette brett og andre ymse saker det kan ha en fordel.Ser i en del oppskrifter at ølet skal over på Secondary fermenter etter hovedgjæringen, jeg har aldri brukt to gjæringsdunker for ett brygg.
Modner alltid i fat/flasker. Holder ikke det? Hva går jeg evt. glipp av?
Her kommer et spørsmål som det sikkert kommer mange svaralternativer til.
Jeg brygget en veldig tørrhumlet ipa.
I redsel for å få oksidert ipa ble det brukt askorbinsyre som antioksidant (tilsatt sammen med tørrhumle).
Det ble også brukt oksygenabsorberende korker, samt tappet rett fra karet og på flaske med sukkerbit.
Alt har gått strålende! Sålangt.
Nå skalndet smakes etter 2 ukers flaskekarbonering og 3 uker kald lagring.
1/3 av alle flaskene er litt annerledes.
Hoveddelen av føaskene er helt perfekte! Ingen u-noter, eller daff aroma. Rett og slett nydelig Neipa.
Men 30% av de som er åpnet hittil virker litt annerledes. De er litt daffere i aromaen. Ikke så lovlige og friske. De mangler rett og slett mye av tørrhumle preget. Smaken, kullsyra, utseende og alt er likt.
Det er jo nærliggende å tro at dette er infisert. Men da må det ha skjedd etter gjæringskaret. Og flaskene var flett nye. Vasket i krystallsoda og starsan rett før tapping. Jeg er svært nøye med renhold og har enda ikke hatt noe infisert.
Noen teori om hvorfor disse 30% er daffe i lukta?
(Ikke missforstå meg, de smaker fortsatt godt)
Hvordan, og når tid tørrhumla du? Etter å ha hatt noen oksiderte IPAer ved tidlige forsøk, humler jeg nå like etter stormgjæringa avtar.I redsel for å få oksidert ipa ble det brukt askorbinsyre som antioksidant (tilsatt sammen med tørrhumle).
Hei hva har jeg brygga er det IPA eller APA?
4.5 kg Fuglsang Pale Ale
0.5 kg Fuglsang Münchener
0.4 kg Melano Light
0.2 kg Wheat Blanc
0.2 kg Melano
0.2 kg Cara Blond
Samlet farge: 17 EBC
10g mosaic 60min
40g mosaic 15min
70g mosaic 0min
80g mosaic tørr
Det er bånnfall, men du har ganske rikelig med det. Ingen krise, iogforseg, men i framtida kan du prøve å ikke få med alt over i karet.Er det normalt at det kommer noe hvit i bunnen i gjæringskaret 1 time etter jeg satt den i kjøleskapet?
Vis vedlegget 55289Vis vedlegget 55290
Ok riktig jeg tømte det meste over i gjæringskaretDet er bånnfall, men du har ganske rikelig med det. Ingen krise, iogforseg, men i framtida kan du prøve å ikke få med alt over i karet.
Den står å gjærer enda
Ibu 38 OG-1.058 FG-1.011
Det høres bra utTja, ikke godt å si
Et sted mitt i moellom, er du fornøyd med hoppy APA?
Hiv på en halv whirlfloc/protafloc, så lar du vørteren stå i kjelen mens du vasker opp resten neste gang. Tar ikke mye mer enn en halvtime før det meste har bunnfelt og du får reinere vørter til gjæring.Ok riktig jeg tømte det meste over i gjæringskaret