Tråden for dumme spørsmål.

Hei hva har jeg brygga er det IPA eller APA?

4.5 kg Fuglsang Pale Ale
0.5 kg Fuglsang Münchener
0.4 kg Melano Light
0.2 kg Wheat Blanc
0.2 kg Melano
0.2 kg Cara Blond
Samlet farge: 17 EBC

10g mosaic 60min
40g mosaic 15min
70g mosaic 0min
80g mosaic tørr
 
Hei hva har jeg brygga er det IPA eller APA?

4.5 kg Fuglsang Pale Ale
0.5 kg Fuglsang Münchener
0.4 kg Melano Light
0.2 kg Wheat Blanc
0.2 kg Melano
0.2 kg Cara Blond
Samlet farge: 17 EBC

10g mosaic 60min
40g mosaic 15min
70g mosaic 0min
80g mosaic tørr

Det er opp til deg. Hva smaker det?
IBU? OG/FG? Ser mest ut som IPA hvis det er 80 g tørrhumle på 20 liter
 
Utvikler ferdig flasket/fatet øl mye smaker når det oppbevares i kjøleskap etter et par uker i romtemp?
Det avhenger mye av hvilken ølstil som er flasket. Øl er som andre næringsmidler – det modnes og forderves raskere i varme omgivelser. De fleste lagerøl bør lagres (duh) kaldt for å slipe bort det ”grønne” preget. Mørke og sterke øl bør også lagres lenge. Men ofte er en kjølig kjeller et godt alternativ til kjøleskap. Humledrevne øl nytes best relativt raskt etter tapping.
 
Har surret sammen en pale ale resteoppskrift som gamlingen skal brygge.

25 liter og 1056

Holder en pakke Nottingham eller bruke 3 pakker Köln?
 
Hvordan, og når tid tørrhumla du? Etter å ha hatt noen oksiderte IPAer ved tidlige forsøk, humler jeg nå like etter stormgjæringa avtar.
Jeg også. Ble tørrhumlet på dag nr 4. Og tatt ut dag nr 7. Gjæret så noen dager til. Askorbinsyra ble tilsatt sammen med tørrhunlen dag nr 4. Virker som det fungerte kjempebra! Det hindret ikke gjæringen i å fortsette. Askorbinsyre er litt som svovel. Det binder seg til oksygen og hindrer oksidasjon. Mye brukt under produksjon av eplejuice osv. Er et veldig rinlig og enkelt tiltak mot oksidasjon jeg har brukt under ciderproduksjon mye.
 
20220121_224721.jpg

Her sliter jeg litt.
Laget kydret juleøl av en oppskrift fra Nøgene Ø.

Gjæring er nå ferdig, har ikke coldcrashet.

Ibu på 37, så det er brukt litt humle under kok, men jeg følte av whirlflock felte ut mesteparten av dette på silbunnen. Jeg får fortsatt 8-10 liter med sediment/grums på bunnen. Ingen stor krise, men dumt å kaste 6 liter øl i vasken bare fordi at det var mye bunnfall.

Noen som vet hvorfor jeg har så vanvittig mye bunnfall?

Sist brugget jeg er ipa med høyere ibu, mer humle, samt masse tørrhumle, og den ga svært lite bunnfall.

Syntes dette er merkelig. Har brukt s-04 gjær om det har noe å si.

Teorier eller løsningsforslag?
 
Vis vedlegget 55336

Her sliter jeg litt.
Laget kydret juleøl av en oppskrift fra Nøgene Ø.

Gjæring er nå ferdig, har ikke coldcrashet.

Ibu på 37, så det er brukt litt humle under kok, men jeg følte av whirlflock felte ut mesteparten av dette på silbunnen. Jeg får fortsatt 8-10 liter med sediment/grums på bunnen. Ingen stor krise, men dumt å kaste 6 liter øl i vasken bare fordi at det var mye bunnfall.

Noen som vet hvorfor jeg har så vanvittig mye bunnfall?

Sist brugget jeg er ipa med høyere ibu, mer humle, samt masse tørrhumle, og den ga svært lite bunnfall.

Syntes dette er merkelig. Har brukt s-04 gjær om det har noe å si.

Teorier eller løsningsforslag?
Men, selv om du får mye bunnfall, om du har mulighet til kaldkræsj så vil du jo ikke miste 10 liter med øl, da legger det seg på bunn og alt over er jo øl.

Sånn utover det så er det vanlige å la ting i kokekjele få bunnfelle 1 time før du overfører til gjæringskar.
 
Men, selv om du får mye bunnfall, om du har mulighet til kaldkræsj så vil du jo ikke miste 10 liter med øl, da legger det seg på bunn og alt over er jo øl.

Sånn utover det så er det vanlige å la ting i kokekjele få bunnfelle 1 time før du overfører til gjæringskar.
Aaah, da har jeg lært noe i dag også. Jeg lot det kun bunnfalle i ca 30 sekunder etter nedkjøling i kokekjele før keg tappet på gjæringsfat.

Ikke har jeg kaldkræsjet heller, men dette skal prøves nå!
 
Tilbake
Topp